Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Boleslav může poskočit na čelo ligy, musí ale doma porazit Jihlavu

Mladá Boleslav – Po nějaké době se do čela fotbalové ligy může vyhoupnout někdo jiný než Sparta či Plzeň. Alespoň na čtyřiadvacet hodin má šanci se na první místo posunout Mladá Boleslav, která na dva hlavní favority ztrácí v současnosti dva body. Potřebuje k tomu jediné. Potvrdit formu a na domácím hřišti porazit Jihlavu. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport od 20:00.

Mladá Boleslav se vyhřívala na první příčce tabulky naposledy v úvodu sezony 2009/10, od té doby se jí něco takového nepovedlo. Nyní však má velkou formu korunovanou sérií deseti soutěžních zápasů bez porážky. Zejména v domácím prostředí je velmi silná; ztratila jen se Spartou a v posledních čtyřech zápasech doma nastřílela vždy minimálně čtyři góly. 

"Chceme především pokračovat v ofenzivním, divácky atraktivním a na góly bohatém fotbale z předešlých domácích zápasů. V Olomouci se nám hra nedařila a tři body jsme získali spíše štěstím. To nechceme opakovat a doma chceme získat body zaslouženě po kvalitním výkonu," prohlásil trenér Karel Jarolím.

V loňské sezoně Boleslavští na duely s Jihlavou vzpomínají velice rádi. Nejenže oba vyhráli, ale také ani jednou neinkasovali při skóre 4:0. Naposledy jejich jarní měření sil skončilo jasnou výhrou Boleslavi na domácím hřišti v poměru 3:0. Jednou brankou se na triumfu podílel tehdy i Lukáš Magera, jenž se v letošní sezoně s devíti zasáhy dělí o první místo v tabulce střelců.


Pro Jihlavu nehraje ani celková forma v probíhajícím ročníku. Zatímco jejich soupeř bojuje o čelo, Vysočina balancuje nad hranicí znamenající sestup. Po dvanácti odehraných zápasech je čtrnáctá a na patnácté Bohemians 1905 má náskok pouhého bodu. V posledních šesti duelech svěřenci Milana Bokši získali pouze čtyři body za jednu výhru a remízu.

Bokša, který Jihlavu převzal v polovině října, si tak uvědomuje, že jeho svěřence v Boleslavi nečeká nic jednoduchého. "Mladá Boleslav je jednoznačným favoritem. S ohledem na kvalitu našeho soupeře jsme se v přípravě zaměřili zejména na to, abychom dokonale zvládli defenzivní hru. Rozebrali jsme si také poslední dva zápasy, které jsme měli dobře rozehrané, ale nedotáhli je do úspěšného konce," prozradil.

Sobotní ligový program nabídne ještě další dva duely. Dukla Praha, která drží sérii čtyř zápasů bez prohry, doma přivítá Příbram. Na východě Moravy zase dojde k regionálnímu klání mezi Zlínem a Slováckem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články