Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Boleslav má náhradu za Skaláka, na hostování přichází ruský reprezentant

Mladá Boleslav – Velice zajímavou náhradu za Jiřího Skaláka se podařilo získat Mladé Boleslavi. Středočeši na půlroční hostování přivedli ofenzivního záložníka Spartaku Moskva Denise Davydova. Dvacetiletý hráč již má na kontě start v ruské seniorské reprezentaci a stal se sedmou zimní posilou třetího týmu první ligy. Transfer by měl být začátkem dlouhodobé spolupráce mezi mladoboleslavským a moskevským klubem.

zdroj: ČT4

Davydov patří mezi největší talenty Spartaku, za který nastoupil do 28 utkání nejvyšší soutěže. V prvním týmu Spartaku debutoval v září 2013 a před rokem si připsal první start za seniorskou reprezentaci v přátelském střetnutí proti Kazachstánu. Za ruskou jednadvacítku v jedenácti zápasech nastřílel čtyři góly.

"Mladá Boleslav získala jednoho z nejtalentovanějších ruských hráčů současnosti. Denis splňuje předpoklady fotbalisty, které přivádíme do Synot ligy ze zahraničí, to znamená, že musejí být mladí a mít vysokou kvalitu, aby českou nejvyšší soutěž zatraktivnili," řekl agent Viktor Kolář.

Jednání trvala dva měsíce. "A bylo nutné vše držet v tajnosti, neboť zájem o tohoto talentovaného hráče mělo několik klubů ruské Premier Ligy," dodal Kolář.

Davydovův příchod je součástí dohody při přestupu Jiřího Skaláka do anglického Brightonu. Ruský hráč by se tak měl pokusit Skaláka nahradit. "Jsem velice rád, že pracovníci agentury Sport Invest International dodrželi slovo dané při odchodu Jirky Skaláka. Toho si opravdu hodně vážím," řekl prezident mladoboleslavského fotbalu Josef Dufek.

"Jedná se o výrazně nadaného hráče, o kterého byl obrovský zájem z předních ruských klubů, což potvrzoval i mimořádný zájem ruských novinářů, v posledních dnech opakovaně kontaktujících náš klubový sekretariát. Denis na mě udělal dojem při podpisu smlouvy přehledem o našem fotbalovém prostředí a především o Synot lize a připraveností na české angažmá zvládnutím základních fotbalových pojmů v češtině," dodal Dufek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články