Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boleslav čeká v Evropské lize bosenský Široki Brijeg

Sarajevo - Fotbalisté Mladé Boleslavi se ve druhém předkole Evropské ligy utkají s bosenským celkem Široki Brijeg. Ten v odvetě prvního předkola doma porazil Gabalu 3:0 a potvrdil úvodní vítězství 2:0 z Ázerbájdžánu. Středočeský tým začne příští čtvrtek doma, o týden později se představí v Bosně a Hercegovině.

Ilustrační foto

Druhý tým uplynulé sezony bosenské ligy si výbornou pozici vypracoval už v úvodním duelu a doma porazil Gabalu ještě výraznějším rozdílem. Dvě branky vstřelil chorvatský útočník Mirko Marič, jednou se do sítě pohárového nováčka trefil záložník Goran Zakarič.

Dobré vzpomínky na Široki Brijeg má pražská Sparta, která v roce 2002 postoupila v Poháru UEFA po výsledcích 3:0 a 1:0. Naposledy vloni vyřadila bosenského soupeře - Željezničar Sarajevo - Plzeň ve druhém předkole Ligy mistrů. Vedle Mladé Boleslavi ve druhém předkole Evropské ligy nastoupí také fotbalisté Liberce. Severočeši hned při losování získali jistotu, že se utkají s Košicemi.

Je nám líto, video expirovalo.
Boleslav se dozvěděla soupeře pro Evropskou ligu

Profil týmu:

NK ŠIROKI BRIJEG (Bosna a Hercegovina)

Rok založení: 1948

Klubové barvy: modrá

Web: www.nk-sirokibrijeg.com

Největší úspěchy: 2x mistr ligy (2004, 2006); 2x vítěz domácího poháru (2007, 2013)

Stadion: Pecara (kapacita 10 000 diváků)

Trenér: Slaven Musa

Současné opory: Ivica Džidič, Josip Barišič, Goran Zakarič, Jure Ivankovič

Zápasy proti českým (čs.) týmům v evropských pohárech: 2002/03, 1. kolo Poháru UEFA: Široki Brijeg - Sparta Praha 0:3 a 0:1

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články