Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Boleslav čeká souboj s Larnakou, ČT jej odvysílá živě

Larnaka (Kypr) - Fotbalisty Mladé Boleslavi čeká první překážka v jejich snaze dostat se po čtyřech letech znovu do základní skupiny v evropské pohárové soutěži. Ve čtvrtek se ve 3. předkole Evropské ligy představí na půdě kyperského celku AEK Larnaka, přičemž trenér Středočechů Miroslav Koubek považuje soupeře za mírného favorita. Nepochybuje však o tom, že je v silách jeho svěřenců postoupit. Rozhodčím utkání bude Belgičan Sébastien Delferiere. Česká televize získala Přímý přenos vysílá ČT4 a web Sportživě.cz. České televizi se totiž až dnes dopoledne podařilo na tento zápas získat vysílací práva.

"Je pravda, že to je možná nejsilnější soupeř, jakého jsme mohli při losu dostat, protože to není kyperský tým, ale spíše holandský. Hrají v něm pravidelně jen kyperští reprezentanti, jinak jsou tam hráči z Holandska, Španělska, Brazílie, Uruguaye. Často jsou to bývalí reprezentanti," charakterizoval soupeře Koubek. "Je to fotbalový a zkušený soupeř. My ale věříme naší práci a našemu výkonu. Nechceme si vytvářet alibi, že jsou tam takoví a takoví hráči. My máme cíl je překonat a postoupit. Bylo by pro nás zklamáním přes tohoto nepříjemného soupeře nepostoupit," dodal.

Mladá Boleslav už má za sebou ostrý start do sezony v podobě Superpoháru, v němž jako vítěz Ondrášovka Cupu podlehla ligovému mistrovi Plzni na pokutové kopy; v normální hrací době skončilo utkání 1:1. Boleslavští však měli výhru na dosah. Ještě v 83. minutě vedli a měli více šancí. "To zklamání rychle strávíme. Předvedli jsme výkon, na kterém se dá stavět. Byli jsme výhře blíž. Mrzí mě ale nevyužité šance, za které jsme pykali. To by se teď nemuselo vyplatit," poznamenal Koubek.

Na plzeňském stadionu při Superpoháru nechyběl ani trenér Larnaky Ton Caanen, Mladou Boleslav má proto nastudovanou. "Je to silné mužstvo především ve středu hřiště a v obraně," řekl kyperským médiím Caanen. "Jejich výhodou je, že mají větší zkušenosti z evropských pohárů, kde hráli s Villarrealem, Fiorentinou či Palermem. Přesto ale máme dobré šance na postup," dodal.

Oba celky přes léto prošly mnoha změnami

Mladá Boleslav přivedla záložníky Jana Štohanzla s Petrem Wojnarem, stopera Aleše Neuwirtha či brankáře Jakuba Jakubova. Především však k týmu přišel trenér Koubek, který změnil systém hry na 4-3-3 a chce po hráčích fyzicky náročnou hru s presinkem. "Já tomu říkám represink. Jde o snahu po ztrátě míče ho rychle získat zpět. Hráči to akceptovali velmi rychle a v přípravě se to dařilo," popsal Koubek.

Také kyperský tým, který vznikl teprve v roce 1994, přes léto posílil. Trenér Caanen ve spolupráci s manažerem Jordi Cruyffem, synem nizozemské legendy Johana Cruyffa, přivedl například bývalého nizozemského reprezentanta Tima De Clera z Feyenoordu Rotterdam, který doplnil svého bývalého spoluhráče z klubu i reprezentace Kevina Hoflanda, jenž je kapitánem Larnaky. Přišel také Srb Miljan Mrdakovič, který se v minulé sezoně stal v dresu Apollonu Limassol nejlepším střelcem kyperské ligy. Největší posilou ale je španělský záložník Gonzalo García, který je odchovancem Realu Madrid a nastupoval za španělskou reprezentaci do sedmnácti let po boku Andrese Iniesty či Fernanda Torrese.

Předpokládané sestavy:

Larnaka: Negri - Serran, Hofland, Dimech, De Cler - Van Dijk, García, Pavlu, Linssen - Mrdakovič, Priso.

Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Neuwirth, Rolko, Šírl - Kúdela, Procházka, Opiela - Táborský, Chramosta, Kulič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články