Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Boleslav bude v Jihlavě napravovat ztrátu z minulého kola

Jihlava - Fotbalisté Mladé Boleslavi se v dohrávce 20. kola první ligy představí v Jihlavě, kde budou chtít získat zpět ztracené body z minulého zápasu s Plzní. Vysočina však na domácí půdě prohrála jediný z dosavadních 10 zápasů, vinou střelecké mizérie trvající 361 minut nicméně většina z nich skončila jen remízovým stavem. Přímý přenos sledujte na ČT sport a našem webu od 16:30.

Jihlavští dali v posledních sedmi zápasech jediný gól a na jaře se ještě brankově neprosadili. To chtějí hráči změnit právě v utkání proti Boleslavi. "Nám se nedaří střelecky. Na zlepšení ale intenzivně pracujeme," řekl trenér František Komňacký. Body proti Středočechům by se tak jeho týmu hodily do boje o záchranu.

František Komňacký:

"Cítíme se ohroženi sestupem, proto je pro nás každé utkání ohromně důležité. Body potřebujeme získávat i proti favoritům. To se nám v tomto ligovém ročníku několikrát podařilo."

V Jihlavě si však jsou vědomi toho, že do utkání nejdou v roli favorita. "Boleslav oprávněně dlouhodobě náleží mezi pět až šest českých špičkových týmů. Má ambice, kvalitu a sílu, v kádru je dostatek nadstandardních fotbalistů. Z tohoto pohledu nebudeme favoritem zápasu," dodal Komňacký.

Boleslav si navíc jede pro tři body, které v minulém kole ztratila doma prohrou 0:2 s Plzní. První čtyři týmy jí tak odskočily už na rozdíl osmi bodů a vidina umístění blízko samotné špičky ligové tabulky se jí ztrácí. "V utkání s Plzní jsme chtěli bodovat, bohužel se nám to nepovedlo. Do Jihlavy proto jedeme s touhou body získat," řekl trenér a sportovní ředitel Ladislav Minář.

Minář postrádá hned několik opor, ke zraněným Janíčkovi, Šírlovi, Chramostovi, Rolkovi a Smejkalovi přibyl i potrestaný Magera. Také Jihlava však má dva distancované Karlíka s Markem a mimo hru jsou i Mešanovič, Sedláček a Kopic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články