Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Bojuje za Slavii, ale sní i o cizině. Líbilo by se mi Německo, říká Masopust

Před příchodem trenéra Jaroslava Šilhavého neodehrál v reprezentaci téměř nic a najednou se stal jedním z nejvytěžovanějších hráčů. Sedmadvacetiletý krajní záložník ke kvalitní technice přidává přímočarost a míří stále výš a výš. Pomýšlí i na zahraniční angažmá a jednou by si rád zahrál třeba v Německu.

Technické hrátky s míčem mu nejsou vůbec cizí. Ale v poslední době ke svému výkonu přidává i větší tah na branku. "Když se něco nepovedlo, dostal jsem pak vyčiníno," prohlásil Masopust s úsměvem. "Svůj způsob hry jsem upravil a chce se po nás, abychom byli přímočařejší, větší pily," doplnil.

V cestě do národního týmu mu jednoznačně pomohly výkony ve Slavii. "Trenér Šilhavý mně začal dávat důvěru až potom, co jsem začal pořádně hrát a ve Slavii jsme měli nějaké úspěchy. To mi hodně pomohlo," přiznal.

Naskočil do všech osmi kvalifikačních zápasů, z toho byl pětkrát v základu. Vstřelil jeden gól Černé Hoře, a to paradoxně svou slabší levou nohou.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Euro s Lukášem Masopustem

Na pravé straně spolupracoval hlavně s Vladimírem Coufalem, parťákem z klubu. Mohli by spolu hrát téměř i poslepu. "Víceméně jo, navíc teď jsme dokonce i sousedi. Jsme spolu skoro furt, na hotelech i na pokoji. Jsme skoro takoví bráchové," popsal rodák z Božejova.

Masopustova kariéra vedla z Jihlavy přes Jablonec až do Slavie. Zahrál si v jednadvacítce a záhy i v áčku. To ovšem nejsou konečné mety. "Rád bych vyzkoušel zahraniční angažmá. Líbilo by se mi hodně Německo," připustil nositel slavného fotbalového příjmení.

Josef Masopust patřil k nejlepším hráčům české fotbalové historie. Talentovaný Lukáš mluví o individuálních úspěších s pokorou, ale i zdravým sebevědomím. "Jsem spokojený s tím, co jsem dosáhnul, ale pochopitelně bych chtěl víc a víc."

V čem si ale moc nevěří, to jsou penalty. Kdyby na Euru v příštím roce ve vyřazovacích bojích rozhodoval rozstřel, Masopust by se do něj zrovna nehrnul. "Nikdy jsem na penalty moc nechodil, protože mně to nešlo moc kopat. Třeba do toho jednou dospěju, teď ještě ne," dodal v dobré náladě.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články