Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Bojovnější lev a modernější dojem. Fotbalisté si pochvalují nové logo reprezentace

Česká fotbalová reprezentace mění po deseti letech logo. Oproti současnému se liší tvar štítu a kresba lva reprezentujícího Čechy, Moravu a Slezsko.

Nové logo české fotbalové reprezentace
zdroj: twitter.com/Česká fotbalová reprezentace

"Líbí se mi, že podoba znaku vychází i z historie. Jsem trošku konzerva, takže nemám rád velké změny. V tomto případě to revoluční proměna není. Každopádně na mě logo působí modernějším dojmem. Je dobře, že se to zase trošku osvěží," uvedl záložník David Pavelka.

"Mám z toho pozitivní dojem. Erb je hezčí a lev se mi zdá takový víc český a zároveň bojovnější," prohlásil obránce Vladimír Coufal.

Odhalením nového loga vrcholí oslavy 120 let českého fotbalu. Na jaře reprezentace představí zbytek nové vizuální identity.

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého se před začátkem Ligy národů, v níž se utkají s Portugalskem, Španělskem a Švýcarskem, představí ve Švédsku v březnovém semifinále play-off o postup na mistrovství světa 2022 v Kataru. Pokud v něm uspějí, utkají se v závěrečném souboji s lepším z dvojice Rusko - Polsko. V samostatné historii postoupil národní tým na MS pouze v roce 2006.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články