Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bohemians zničili lídra tabulky pěti góly. Hazardujeme s titulem, řekl trenér Vrba

O tom, jak jsou Bohemians ve své tvrzi v Ďolíčku nebezpeční, se přesvědčil lídr z Plzně. Viktoria v posledním zápase 23. kola dostala pět gólů, většinou po vlastních chybách. Svěřenci Pavla Vrby nakonec prohráli 2:5 a už mají na špici tabulky náskok jen sedm bodů před Slavií. A v příštím kole je v Plzni čeká Sparta. "Hazardujeme s titulem," přiznal zklamaný plzeňský kouč.

Benjamin Tetteh v objetí spoluhráčů
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Rychlost, důraz, Tetteh. To jsou hlavní přednosti Bohemians. S ničím se v Ďolíčku nemazlí, dávají balon rychle od nohy a nedají nikomu nic zadarmo. Ani lídrovi tabulky. Viktoria Plzeň se o tom přesvědčila brzy. Po dvou chybách rychle prohrávala 0:2.

Hra plzeňského celku, který je stínem podzimního suveréna, vypadala hodně akademicky. Rozehrávka jim šla, ale většinou jen v prostorech dál od branky Bohemians. Ti se snažili hned po zisku míče jít dopředu. Vysoký, rychlý a urostlý Tetteh dokázal trápit celou obranu soupeře. A když se po jeho akci potřetí do Hruškovy branky trefil Mašek, Viktoria vypadala na ručník. Trenér Pavel Vrba jen nevěřícně kroutil hlavou.

Pak ale přišlo první (a poslední) zaváhání v domácí obraně. Po hlavičce Chorého se snažil Kocič dát míč hlavou brankáři Fryštákovi, ale nepřesně, byl z toho vlastní gól. Zdálo se, že by se hosté mohli chytit. Jenže vzápětí přišla další chyba v obraně Plzeně a Mašek dal čtvrtý gól. Na akci Hrošovského ale za pár vteřin odpověděl zblízka Kopic – a do šaten se šlo za stavu 4:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba: Bohemians byli lepší a zaslouženě vyhráli

Po pauze se zdálo, že hosté se poučili. Zvýšili obrátky, zjednodušili hru, balóny létaly na Chorého s Bakošem, ale udeřilo na druhé straně. Skvělý Tetteh dostal po dlouhém autu míč do vápna Plzně, Hubník přišel o chvilku později a důrazný útočník se stačil otočit a trefil z úhlu přesně mezi Hruškovy ruce – 5:2.

Viktoria, která v sezoně ještě na hřišti soupeře neprohrála, se snažila, ale s výsledkem už nic udělat nedokázala. V Plzni teď mají o čem přemýšlet. 

Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň 5:2 (4:2)

Branky: 35. a 38. Mašek, 11. Šmíd, 23. Reiter, 57. Tetteh - 37. vlastní Kocič, 41. Kopic. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Vlasjuk. ŽK: Tetteh - Hořava, Kovařík, Hrošovský, Hájek. Diváci: 5000. 

Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek, Hašek ml. - Reiter (87. Zaviška), Mašek, Bartek (90. Nečas) - Tetteh (79. Kabajev). Trenér: Hašek st.

Plzeň: Hruška - Limberský, Hubník, Hájek, Kovařík - Hořava (65. Ivanschitz), Hrošovský - Zeman (77. Petržela), Čermák (41. Bakoš), Kopic - Chorý. Trenér: Vrba.

Martin Hašek starší (trenér Bohemians): "Do utkání jsme šli se zdravým sebevědomím a vědomím si toho, že doma jsme na jaře podali vždy dobrý výkon. Takže jsme věřili, že je můžeme potrápit. Trochu jsme v týdnu přitlačili na tréninku a vypadá to, že jsme formu načasovali dobře. Zápas byl takový blázinec, že se to těžko hodnotí. Hlasatel hlásil gól a do toho padl další. Ani jsem nestíhal sledovat, kdo góly dává. Jsme šťastní a je to náš první velký úspěch, že jsme porazili někoho ze špičky českého fotbalu. Navíc jsme dali pět gólů. V bohemácké komunitě je teď euforie. Zažil jsem zisk titulu se Spartou, to byl také velmi dobrý pocit, i když tam můj vliv na tým byl nižší než teď, takže se to těžko porovnává. Je to minimálně nejkrásnější pocit, který zažívám s tímto realizačním týmem. Při mentální přípravě na zápas jsme hráčům říkali, že Plzeň na jaře získala jen šest bodů a že to není náhoda. Má své problémy. Přesto i po tomto utkání je pro mě hlavní adept na titul. Nikdo nás doma nezatlačil tak jako oni. My ale každou jejich chybu trestali gólem. Tetteh je špičkový útočník. Podle mě má největší potenciál ze všech hráčů v české lize. Trénoval jsem i Wilfrieda Bonyho a Tetteh má větší potenciál. Je jen na něm, jak ho využije. Bony to měl v hlavě srovnané a využil ho naplno, proto hrál i za Manchester City."

Pavel Vrba (trenér Plzně): "Náš výkon byl špatný. První poločas si nedovedu vysvětlit, byl to propadák. Bohemka hrála na ligové úrovni, naše defenziva byla na úrovni krajského přeboru. Bohemka byla důrazná, byla lepší, my naopak byli v kombinaci velmi nepřesní a Bohemka toho využila. Dostat tolik branek je hrozně nepříjemné. Zvláště když se před utkáním o něčem bavíme a pak vás rozbije jeden útočník. Byl jsem překvapený, že to někteří naši hráči silově nezvládli. Dnes u nás o spolupráci ani nelze mluvit. Kvalita byla na straně domácích. Každá ztráta je komplikace, ale uvidíme, co bude po 30. kole."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články