Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Bohemians v derby ztratili dvoubrankové vedení. Bod Slavii vystřelil Škoda

Praha – Čtyři góly, dvě penalty, z toho jedna neproměněná, a výborná atmosféra. Souboj o krále Vršovic mezi Slavií a Bohemians 1905 však vítěze nenalezl. Dlouho to sice vypadalo, že ke třem bodům směřují hosté, kteří vedli o dvě branky, ale konečnou remízu 2:2 zařídil dvěma brankami kanonýr sešívaných Milan Škoda.

Jiří Bílek (vlevo) ze Slavie hlídá Jhona Mosqueru z Bohemians
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Hned z první větší šance padl v Edenu gól. Po centru hostujícího Jiráska v šestnáctce zazmatkoval stoper Deli, který míč napálil přesně k tyči vlastní branky. Obránce z Pobřeží slonoviny byl i u druhého gólu hostí. V pokutovém území srazil pronikajícího Mosqueru a nařízenou penaltu ve 32. minutě suverénně proměnil kapitán Jindřišek.

Slávisté navíc vzápětí přišli o zraněného kapitána Latku, za šest minut ale snížili. Škoda dostal od Pitáka výborný míč za obranu a tváří v tvář si poradil se Zlámalem. Reprezentační útočník si připsal osmou trefu v ročníku a celkově padesátou v nejvyšší soutěži.

Z velkého slávistického tlaku pak málem potřetí udeřili Bohemians. Acostův pokus však vyrazil Berkovec. Těsně před přestávkou mohli "sešívaní" vyrovnat. Rozhodčí Lerch lehký kontakt hostujícího Pauscheka s Voltrem posoudil jako penaltový. Piták však při svém třístém ligovém startu nepřekonal Zlámala, ten jeho ránu k tyči vyrazil.

Druhý poločas začala Slavia velkým náporem a hosté odolávali s vypětím všech sil. Po hlavičce Frydrycha podle domácích zahrál Jindřišek rukou, ale Lerch další pokutový kop neodpískal. Frydrych na závěr akce hlavičkoval těsně vedle.

Do branky Bohemians se pak o kousek nevešel ani přímý kop Pitáka a v 80. minutě výborný Zlámal zblízka zlikvidoval Škodovu hlavičku. V 86. minutě Slavia přece jen vyrovnala, když Škoda v souboji přetlačil Zlámala a poslal míč do sítě. V závěru se už skóre přes šance na obou stranách nezměnilo. Bohemians tak musí dál čekat na první ligovou výhru na půdě Slavie od roku 1993.

Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:2)

Branky: 38. a 86. Milan Škoda - 9. vlastní Deli, 32. Jindřišek z pen. Rozhodčí: Lerch - Mokrusch, Hájek. ŽK: Deli, Černý - Pauschek, Zlámal, Škerle. Diváci: 13 976.

Slavia: Berkovec - Frydrych, Latka (33. Bílek), Deli, T. Jablonský - Souček, Piták - Voltr (78. Kuchta), Zmrhal, Černý (67. M. Vukadinovič) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Bohemians: Zlámal - Pauschek, Krch, Škerle, Havel - Jindřišek - Acosta, Hubínek, Jirásek (63. Gajič), Mosquera (69. Schick) - Čížek (84. Akulinin). Trenér: Pivarník.

Dušan Uhrin mladší (trenér Slavie): "Jako skoro pokaždé jsme začali strašidelně, dneska to byl extrém, protože jsme si dali vlastní gól a pak jsme dostali další z penalty. Takových 25 minut jsme bránili hrozně pasivně, nepřistupovali jsme k hráčům. Vzchopili jsme se paradoxně až po té 35. minutě, kdy jsme konečně hráli to, co hráči umí. Za ten začátek jsme si nezasloužili vyhrát, protože takhle k tomu nemůžeme přistupovat. Ve druhé půli jsme zase soupeře skoro k ničemu nepustili a mohli dát tak tři čtyři branky. Pro diváky to bylo velice zajímavé utkání. Škoda, že jsme doma nevyhráli, ale bylo to jenom kvůli tomu začátku."

Roman Pivarník (trenér Bohemians 1905): "Z mého pohledu jsme tu dneska odehráli výborné utkání. Jsme samozřejmě trochu rozpolcení, protože jsme sahali na tři body, a máme jeden. Úvod zápasu se nám vydařil. Kombinační hrou jsme eliminovali nástup Slavie a byli jsme hodně aktivní. Díky tomu jsme dokázali dát dva góly. Byly tam samozřejmě v prvním poločase i situace, kdy jsme lehce ztráceli balony při té naší kombinační hře a soupeř chodil do brejků. Jednu brejkovou situaci dokázal využít a snížil na 2:1. Musím pochválit mužstvo, že odehrálo celý zápas hodně disciplinovaně, dokázalo udržet emoce na uzdě a nakonec ten bod ze Slavie bereme."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články