Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Bohemians slaví první výhru z Edenu, Slovácko zdolali 1:0

Praha - Fotbalisté Bohemians 1905 poprvé naplno využili svého nového domácího prostředí v Edenu. V utkání 4. kola první ligy zdolali 1. FC Slovácko 1:0, když o tříbodovém zisku rozhodl ve 22. minutě Lukáš Hartig. Bohemians tak přerušili devítileté čekání na výhru nad tímto soupeřem. Fanoušci pražského klubu nepřestali trucovat a nadále pokračují v bojkotu domácích zápasů, protože nesouhlasí s přestěhováním klubu z milovaného Ďolíčku. V hledišti Edenu se tak sešla slabá návštěva 2 627 diváků.

Hosté povzbuzeni dobrým startem do nového ročníku působili od začátku fotbalovějším dojmem a byli častěji na polovině domácích. V sedmé minutě Volešák vystihl špatnou přihrávku, ale z dvaceti metrů vypálil nad. O minutu později Fujerik po průniku po pravém křídle namířil vedle a po čtvrthodině Valentovu střelu srazili obránci Bohemians na roh.

Udeřilo na druhé straně. Ve 22. minutě Mezlík v souboji s Hartigem podklouzl a domácí útočník se řítil sám na gólmana Filipka. Ten zbytečně vyběhl a Hartig jej překonal technickou střelou. Po dlouhém střeleckém půstu v nejvyšší domácí soutěži skóroval Hartig v posledním kole minulého ročníku a dnes zaznamenal svoji osmnáctou prvoligovou trefu.

Domácí to povzbudilo a rázem nebyli týmem, který se jen brání. Ve 34. minutě po důrazném napadání a hezké kombinaci pálil Moravec z úhlu, ale Filipko u přední tyče vyrazil na roh. V závěru poločasu střílel hlavou ještě Volešák, ale nedůrazně a pro Sňozíka to byla snadná kořist.

Bohemians těsný výsledek udrželi

Domácí začali po přestávce podstatně aktivněji. Štohanzlův oblouček z úhlu skončil na břevně a v jasné šanci neuspěl v 52. minutě Kaufman, který nepřekonal Filipka, přestože byl před ním zcela osamocen. Následný Držíkův oblouček byl krátký. Ještě blíže zvýšení náskoku byli domácí v 66. minutě. Po rohu na míč nedosáhl Filipko a dezorientovaný Reinberk si málem dal vlastní gól, ale z brankové čáře stačil vykopnout míč Fujerik. Neuspěl ani čtvrt hodiny před koncem Martin Nešpor, jehož sólo zlikvidoval včasným vyběhnutím Filipko.

Pět minut před koncem mohli hosté vyrovnat. Přímý kop Víta Valenty ale nasměroval Volešák jen do tyče. Fotbalisté Slovácka se tak podruhé v tomto ročníku stejně jako po prohře se Spartou vracejí z Prahy s prázdnou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články