Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Bohemians se s Brnem v přerušeném utkání rozešli smírně

Praha - Bohemians Praha 1905 v závěrečném utkání podzimní části sezony remizovali 1:1, čímž prodloužili svou dlouhou osmizápasovou sérii bez výhry. Utkání hrané v Ďolíčku, které muselo být ve druhé půli na sedm minut přerušeno vinou neukázněných fanoušků, gólově otevřel Tomáš Janota. Domácí však po hodině hry vyrovnali díky proměněné penaltě Josefa Jindřiška.

Bohemians 1905 - Brno
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Hosté začali v Ďolíčku aktivněji. Po odraženém rohu v šesté minutě střílel Skalák a brankář Berkovec výborným zákrokem vyrazil míč na roh. Domácí odpověděli nadějnou akcí Bartka a Hory, ale pokus zakončujícího Moravce zablokovala hostující obrana. Ve 24. minutě pak Hora z voleje střílel nad branku. Po půlhodině hry se už gólově prosadila Zbrojovka. Lutonský centrem z levé strany našel beka Janotku, který zblízka prostřelil Berkovce a připsal si první zásah v sezoně.

Domácí vstoupili do druhé půle se dvěma novými hráči Budíským a Klavíkem o poznání lépe, brněnský gólman Hladký měl především po rohových kopech hodně práce. Lutonský na druhé straně naopak nepotrestal zaváhání stopera Cseha a takřka sám před Berkovcem vypálil jen slabě do jeho náruče Po Klavíkově šanci, kterou zlikvidoval Hladký, už Bohemians vyrovnali. Penaltu po kontaktu brněnského Fischera s Moravcem bezpečně proměnil Jindřišek.

Po výtržnostech, použití pyrotechniky v obou fanouškovských táborech a zásahu policie blízko sektoru hostů rozhodčí Karel Hrubeš v 64. minutě utkání přerušil a s hráči obou týmů odešel do kabin. "Bylo to na pokyny Policie České Republiky, která musela provést zákrok vně stadionu v sektoru hostí. Současná pravidla hovoří tak, že při tomto zásahu musí být přerušena hra," vysvětlil tiskový mluvčí Bohemians 1905 Tomáš Mutinský.

Výtržnosti fanoušků
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Zhruba po sedmi minutách hra pokračovala. "Klokani" sahali po vítězství. V dobré pozici byl Budínský, který však ve vápně neúspěšně hledal Klavíka. Ten také na závěr čtrnáctiminutového nastavení selhal před prázdnou brankou. Brno tak s vypětím všech sil uhájilo třetí získaný bod na hřišti soupeře v této sezoně.

Bohemians Praha 1905 - Zbrojovka Brno 1:1 (0:1)

Branka: 62. Jindřišek z pen. - 31. Janotka. Rozhodčí: Hrubeš - Gallo, Kříž. ŽK: Šmíd, Bartek - Skalák. Diváci: 3 754.

Bohemians: Berkovec - J. Štochl, Cseh, Šmíd, Růžička - Jindřišek - Moravec, Nerad (46. Budínský), Rada, Bartek (86. M. Štochl) - Hora (46. Klavík). Trenér: Weber.

Brno: Hladký - Janotka, Pernica, Košťál, Buchta - Pašek (85. Markovič), Fischer, Zavadil, Skalák (90. Glaser), Lutonský (83. Hyčka) - Kroupa. Trenér: Kotal.

Jozef Weber (Bohemians): "První půle byla v režii Brna, podali jsme velmi špatný výkon, možná ten nejhorší na podzim. Moc strachu, málo kvality, vášně, málo všeho... Ve druhé půli jsme to prostřídali a malinko se zvedli, ale spíš silovým pojetím, když jsme tam spoustu balonů nakopli. Něco výraznějšího až na tu penaltu a závěrečnou šanci Klavíka jsme neměli. Byly tam takové silové souboje, nemělo to tempo. Brno tu zaslouženě získalo bod a myslím, že my jsme si za dnešní výkon ani vítězství nezasloužili. Po těch dvou porážkách ze začátku proti Plzni (0:5) a zrovna v Brně (1:5) jsme se zvedli, ale dneska nás to malinko vrátilo na zem. Samozřejmě výsledek je odpovídající, ale z výkonu jsem hodně zklamaný."

Václav Kotal (Brno): "Sobotní výsledky ani jednomu týmu nepomohly, takže se dalo očekávat, že utkání bude nervózní, protože šlo oběma mužstvům o hodně. Vstup do utkání se nám určitě povedl, první poločas jsme hru kontrolovali a podařilo se nám vstřelit vedoucí branku. Přestože po poločase jsme si říkali, že v tom výkonu musíme pokračovat, tak jsme absolutně nezvládli nástup do druhého poločasu. Vlastními chybami jsme se dostávali pod tlak, vyvrcholilo to tou penaltou. Myslím si, že přestávka (přerušení kvůli výtržnostem diváků) nám pomohla, protože jsme se v kabině trošku srovnali. I když měl soupeř šance, tak jsme utkání dohráli a musíme být spokojeni s bodem."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články