Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bohemians se pokusí přibrzdit vedoucí Spartu

Praha - Souboj prvního s posledním bude k vidění v 18. kole fotbalové ligy. Vedoucí celek tabulky Sparta se představí na hřišti Bohemians Praha 1905 a pokud zvítězí, minimálně do nedělního zápasu druhé Plzně se Znojmem bude mít v čele osmibodový náskok. Utkání sledujte v přímém přenosu na ČT sport a našem webu od 19:45.

Utkání Sparta - Bohemians
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Sparta nastoupí v Ďolíčku po šesti letech, od bezbrankové remízy v dubnu 2008 totiž Bohemians hráli v azylu na Strahově a Edenu. "Je to vyloženě fotbalový stadion, tribuny jsou hned u hrací plochy, takže kontakt hráč-divák je tam hodně provázaný," řekl trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Soupeřem hostujícího celku prý však nebude pouze vyprodaný stadion, ale i těžký terén. "Plocha je hodně vypískovaná, takže to bude něco jiného, než jsme zvyklí tady u nás," prohlásil kouč.

Do sestavy Sparty se po trestu může vrátit záložník Lukáš Vácha, o zápas však přijde zraněný Ladislav Krejčí a vykartovaný Bořek Dočkal. "Je to komplikace, protože sestava se v poslední době ustálila a kluci spoustu věcí hráli naslepo, podvědomě. Ale fotbal takové věci přináší, takže máme připravenou variantu, jak oba hráče nahradit," řekl Lavička.

Trenér Bohemians Jozef Weber v absenci dvou klíčových hráčů soupeře výhodu nevidí. "Za nějaké velké pozitivum bych to nepovažoval, protože Sparta má vyrovnaný kádr a nijak ji to neovlivní," prohlásil. "Sparta je velice silná hlavně v ofenzivní části. Hráči jako Hušbauer, Matějovský i střídající Bednář mají ohromnou kvalitu," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články