Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bohemians se po přesunu do Edenu chystají na boj o přežití

Praha - Přesun k domácím zápasům na stadion rivalské Slavie do Edenu, s ním spojený odliv několika stovek věrných fanoušků či snížení rozpočtu o 20 procent. Fotbalový klub Bohemians 1905 před startem nejvyšší soutěže stíhají nepříliš povzbudivé zprávy. A "klokani" se chystají na to, že po opuštění svého Ďolíčku je ve složitých podmínkách čeká bitva o zachování ligové existence.

"Bude to boj o přežití," řekl na tiskové konferenci trenér Pavel Hoftych, který se dnes dohodl na prodloužení své smlouvy do konce nadcházející sezony 2010/2011. Hoftychův tým vstoupí do ročníku už v pátek a v premiéře jej asi jen těžko mohl potkat vypjatější souboj. Bohemians se poměří se Slavií a v Edenu budou vedeni už jako domácí tým, protože po minulé sezoně museli odejít z Ďolíčku, který byl jejich domovem od roku 1932.

Právě v nedaleko vzdálené Synot Tip Areně by měli působit dalších pět let, což se však nelíbí mnoha skalním fanouškům Bohemians. Několik stovek z nich bude páteční ligovou premiéru na protest proti přesunu bojkotovat, přidat se k nim má i početný tábor slávistických příznivců. "Mrzí nás to, spíš bychom fanoušky potřebovali na stadionu, aby nám pomohli při utkání. Takový zápas by si zasloužil vyprodaný stadion," litoval Hoftych.

Ani on však není nadšený z toho, že jeho tým bude k "domácím" zápasům nastupovat v Edenu. "Klokani" si během léta stadion vyzkoušeli jen jednou v přípravném duelu se Sokolovem, vyrazí na něj ještě ve čtvrtek na předzápasový trénink. "Beru to tak, že budeme hrát letos všech 30 zápasů venku. Eden prostě není a nikdy nebude naším domovem. Musíme ale i tam posbírat nějaké body, které nám pomůžou k záchraně. Ale budeme to mít těžší než loni," prohlásil kapitán a brankář Radek Sňozík.

Bohemians v minulé sezoně získali definitivu záchrany v lize až v předposledním kole, i před novým ročníkem Vršovičtí počítají s podobným scénářem. Představí se s velmi podobným týmem, změny v kádru byly přes léto jen minimální.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články