Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Bohemians rozhodli o výhře nad Budějovicemi ve druhém poločase

Praha – Fotbalisté Bohemians Praha 1905 v desátém kole první ligy porazili České Budějovice doma jasně 3:0. O třetí výhře "klokanů" z posledních čtyř zápasů rozhodli v Ďolíčku v rozmezí třinácti minut druhé půle Kolumbijec John Mosquera, Josef Jindřišek z penalty a Jakub Rada. Jihočeský nováček naopak v nejvyšší soutěži pošesté za sebou nevyhrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bohemians Praha 1905 – České Budějovice

První zajímavou možnost si v páté minutě vypracovali hosté. Volešák se před šestnáctkou dostal k odraženému míči a vystřelil těsně vedle tyče. Bohemians pak převzali iniciativu a častěji drželi míč, ale přes druhou nejhorší obranu ligy se dlouho nedostávali.

Poprvé vystřelil na branku až v 27. minutě Mikuš, který našel jen rukavice připraveného gólmana Dynama Křížka. Jeho protějšek Švenger si pak pohlídal nepříliš razantní pokus Michala Škody. Hodně bojovné utkání do přestávky nabídlo především řadu nedovolených zákroků a také nepřesností na obou stranách. I druhý poločas začaly České Budějovice velkou šancí. Po Škodově centru hlavičkoval na zadní tyči střídající Klesa o kousek mimo.


V 61. minutě otevřeli skóre Bohemians. Po Mikušově akci ještě vykopával míč z brankové čáry Lengyel, ale vzápětí Jindříšek našel centrem z pravé strany přesně hlavičkujícího Mosqueru.

Domácí kapitán si čtyři minuty po své asistenci připsal i svůj třetí gól v ročníku, který vstřelil znovu z penalty. Té předcházel faul Kaloda na Mikuše. Bohemians dominovali a v 74. minutě skórovali potřetí. Na Pauschekův centr si naskočil Rada a hlavou dal svůj premiérový ligový zásah v sezoně. Jihočeši v první lize neskórovali v pátém z posledních šesti zápasů a na hřišti soupeřů nevyhráli ve čtrnáctém utkání v řadě.

Bohemians Praha 1905 – Dynamo České Budějovice 3:0 (0:0)

Branky: 61. Mosquera, 65. Jindřišek z pen., 74. J. Rada. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Peřina. ŽK: Šmíd - P. Novák, Michal Škoda, Brunclík, Kalod. Diváci: 4 202.

Bohemians: Švenger - Pauschek, E. Brabec, Šmíd, Šírl - Jindřišek, J. Rada - Moravec (60. Bartek), Nerad (68. Lietava), Mosquera (88. Engelmann) - Mikuš. Trenér: Pivarník.

Č. Budějovice: Křížek - P. Novák, Lengyel, Kalod, Machovec (57. Hanzlík) - Vošahlík (47. Klesa), Herzán, Volešák, Brunclík, Hora (83. Linhart) - Michal Škoda. Trenér: Urban.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy