Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Bohemians Praha zůstávají v čele druhé ligy

Praha - Gólem Pavla Macháčka z 90. minuty rozhodli fotbalisté Bohemians Praha o svém vítězství 1:0 nad předposledním Mostem i o tom, že uhájili své postavení v čele druholigové tabulky. Druhé zůstalo s odstupem jediného gólu Ústí nad Labem, které v severočeském derby porazilo Varnsdorf rovněž 1:0.

Fotbal
zdroj: Isifa

"Dáte-li vítěznou branku v devadesáté minutě, je to vždy štěstí. Možná někdo očekával, že vzhledem k rozdílnému postavení obou soupeřů v tabulce to bude snadná záležitost, jenomže Most se po předešlých porážkách poučil a vycházel z hlubokého obranného bloku. My jsme mu to navíc usnadňovali svojí netrpělivostí," prohlásil trenér Bohemians Praha František Barát.

V Ústí nad Labem rozhodl o výhře oslabeného favorita nad Varnsdorfem v 62. minutě Volek. "Máme jen dvanáct zdravých hráčů a na hřišti to bylo znát. Záložníci museli do obrany a útočníci do zálohy, ale nakonec zůstaly tři body doma," řekl ústecký trenér Svatopluk Habanec.

Třetí místo patří s odstupem čtyř bodů Sokolovu, který zdolal Jihlavu 3:1. Do vedení šli přitom rychle hosté, když si už v 3. minutě po Teclově centru srazil míč do vlastní branky stoper Dvorník. Po půlhodině hry ale Sokolov přidal a bleskově otočil skóre.

Brno pošesté remizovalo, se Zlínem hrálo bez branek. Domácí před více než třemi tisícovkami diváků uctili černými páskami na rukou památku bývalého útočníka Zbrojovky Romana Kuklety, který ve středu zemřel.

Fotbalisté Vlašimi porazili Znojmo na jeho hřišti 2:0, stejným poměrem branek zvítězila také Karviná v Sezimově Ústí. Za Karvinou se trefil i bývalý reprezentační zadák René Bolf, pro nějž to byla první branka od návratu do týmu.

Slezské derby mezi Třincem a Opavou skončilo nerozhodně 1:1. Opavu dostal v první půli do vedení Schaffartzik, domácím zajistil remízu vyrovnáním po hodině hry Surynek. Čáslav porazila poslední béčko pražské Sparty 2:0 díky dvěma Voltrovým gólům ze závěrečné desetiminutovky, před níž přitom Zenit přišel o vyloučeného Rakovana.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články