Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bohemians Praha hrozí, že nenastoupí k derby s \"klokany\"

Praha - Spory mezi Bohemians Praha a vršovickými Bohemians 1905 neustávají ani těsně před startem nové prvoligové sezony. Střížkovští stále nepovažují "klokany" za právoplatného člena ČMFS a nadcházející ročník nejvyšší soutěže podle nich bude neregulérní. Šéf klubu Karel Kapr dokonce dnes pohrozil tím, že Bohemians vůbec nenastoupí k derby s vršovickým nováčkem. Duel mezi střížkovským týmem a Bohemians 1905 je na programu v 10. kole na začátku října.

Bohemians napadli působení vršovického rivala v soutěžích ČMFS na ligovém shromáždění a podali podnět výkonnému výboru. Kapr o celé situaci v pondělí telefonicky hovořil i s novým předsedou svazu Ivanem Haškem a naznačil mu možný bojkot malého pražského derby.

"Pan předseda byl trošku překvapený, na druhou stranu říkal, že nemůže rozhodnout do té doby, než bude mít zprávu od své advokátní kanceláře, jakýsi rozbor," řekl na tiskové konferenci v Praze Kapr.

Je nám líto, video expirovalo.
Pražští Bohemians a jejich hádky

Podle šéfa Bohemians ale zpráva již delší dobu existuje. "Tvrdíme, že rozbor je hotov, už minulý výkonný výbor si vyžádal zprávu od tehdejší advokátní kanceláře pana doktora Žáka. Ta zpráva jednoznačně hovoří v neprospěch Bohemians 1905. Je proto klidně možné, že naše mužstvo nenastoupí k zápasu s Bohemians 1905. Není důvod, abychom hráli proti někomu, kdo není členem ČMFS," dodal Kapr.

Podle Bohemians Praha je nadcházející sezona neregulérní 

"Družstvo Bohemians 1905 by podle nás vůbec nemělo být v rozpisu soutěží," prohlásil sportovní ředitel Josef Jícha. Kapr se navíc obává dalšího průběhu nadcházející sezony. "Liga skutečně je a může být neregulérní. Představte si, že v půlce soutěže soud nebo jakákoliv jiná instituce rozhodne, že Bohemians 1905 hrají neoprávněně, tak co potom. Daleko jednodušší rozhodnutí by bylo teď, ať už pro, nebo proti. Jenže nikdo rozhodnout nechce," pokračoval.

"Situace je jednoznačná a každý, co rozumí právu, v tom má jasno. I většina lidí ve výkonném výboru a odvolací a revizní komisi uznává naše práva, ale samozřejmě to rozhodnutí je pro ně velmi složité," dodal Kapr.

Kouč Bohemians Robert Žák ani hráči, kteří se o možnosti bojkotu utkání dozvěděli až dnes, se vleklými spory příliš nezabývají. "Já trénuji Bohemians Praha a hráči hrají za Bohemians. Nijak to neřešíme," uvedl Žák. "Já doufám, že se to vyřeší. Chci, aby se rozhodlo na hřišti," podotkl záložník David Zoubek.

Spor obou týmů se táhne od roku 2005, kdy si v době finančních problémů původní "Bohemky" pronajal od TJ Bohemians logo a ochrannou známku majitel celku FC Střížkov Kapr. V tomtéž roce akciová společnost AFK Vršovice i díky mohutné podpoře fanoušků původní "Bohemky" odkoupila od správce konkurzní podstaty právo k soutěži. Výkonný výbor ČMFS uznal v létě 2005 Bohemians 1905 za nástupce zkrachovalého celku. Kvůli nerespektování rozhodnutí o nepoužívání jména Bohemians byl střížkovský tým v srpnu 2005 vyloučen z ČFL, ale o pár dnů později svaz na základě předběžného opatření civilního soudu svůj verdikt zrušil.

Robert Žák
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články