Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Bohemians jsou po výhře nad Opavou první, Znojmo jen remizovalo

Praha – Bohemians v nedělním utkání s Opavou nezaváhali a porazili Opavu 1:0. Tento výsledek Klokanům stačil na návrat na čelo druholigové tabulky, které drží o skóre před druhým Znojmem. To ve svém střetnutí nenavázalo na výhru z minulého kola právě proti Bohemians 1905 a se Sokolovem jen remizovalo 0:0. Remízou 0:0 skončilo i utkání třetího HFK Olomouc a čtvrté Viktorie Žižkov.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

V souboji dosud druhého týmu s předposledním vypadli oběma celkům na poslední chvíli brankáři. Opora Bohemians Sňozík se na tréninku necítil dobře po zranění z utkání se Znojmem a uvolnil místo Havránkovi, v sestavě hostů nahradil Květona krátce před výkopem Hampel.

"Klokani" vybojovali i svou druhou jarní výhru díky penaltě v nastaveném čase. Na rozdíl od utkání se Zlínem (2:1) ale kopali pokutový kop už v prvním poločase, kdy potrestal Čarnotovo hraní rukou Jindřišek.

V pražském "Ďolíčku" byla z bezpečnostních důvodů snížena kapacita stadionu na 5000 míst, nakonec dorazily tři tisícovky fanoušků. Zvlášť v závěru viděli několik šancí domácího mužstva, ale dalšího gólu se už nedočkali.

Znojmo ztratilo čelní pozici v tabulce

Znojmo má na jaře ze dvou domácích utkání skóre 5:0 a plný počet bodů, naopak ve Zlíně před dvěma týdny podlehlo 1:3 a nyní v Sokolově hrálo bez branek. Neprosadil se ani autor čtyř gólů Marek Heinz, který se podobně jako ostatní hráči do mnoha šancí nedostal.

marek heinz
zdroj: ČT Brno

V prvním poločase nejvíc zahrozil sokolovský Vaněček, jehož přímý kop skončil těsně nad břevnem. Hosté měli možnost skórovat po Lackově rohu, ale na zadní tyči se jim nepodařilo usměrnit míč do prázdné brány. Ani ve druhém poločase 918 diváků větší příležitosti nevidělo, a tak zápas skončil nerozhodně.

Branka nepadla ani v utkání třetího HFK Olomouc se čtvrtým Žižkovem. Duel nabídl zejména ve druhém poločase hodně faulů a vyvrcholil dvěma vyloučeními na olomoucké straně: v poslední desetiminutovce dostali červenou kartu Šimko a Murin. Domácí byli v nastavení i tak blíž k vítězství, ale Hromek nastřelil jen soupeře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání HFK Olomouc - Viktoria Žižkov

Pardubice vyhrály doma nad Vlašimí 2:1 díky gólům Petruse, který je zatím jediným jarním střelcem týmu. Po zimní pauze se trefil celkem pětkrát, dva góly dal i minulý týden na Žižkově.

Dnes otevřel Petrus skóre ve 12. minutě hlavou po Tischlerově centru a jedenáct minut před koncem poslal Východočechy podruhé do vedení po Přibylově asistenci. Za hosty vyrovnal na 1:1 v 62. minutě přímo z rohového kopu Wojnar.

Již dvanáctou remízu v ročníku si připsali hráči Bohemians Praha, kteří v druhé půli vyrovnali zásluhou Očovana stav utkání s Ústím nad Labem na konečných 1:1. Hosté vedli od 23. minuty, kdy se trefil Moulis.

Most si v boji posledních celků připsal důležité vítězství

Most v důležitém souboji dvou nejhorších celků porazil doma Čáslav 2:1 a posunul se na 14. místo. Duel nicméně musel otáčet, protože hosté se ujali vedení v 10. minutě díky přímému kopu Melissopulose z pětatřiceti metrů.

Osm minut po přestávce však srovnal Uzbek Aziz Ibragimov, který dříve působil v Bohemians 1905 a teprve v úterý se i s přispěním nového sportovního manažera Baníku Tomáše Řepky do českého fotbalu vrátil z Číny. Rozhodující branku dal v poslední minutě Žižka po Šragově rohu.

Most ztrácí už jen bod na 13. Táborsko, které nezvládlo přestřelku na hřišti Zlína a prohrálo 2:3. Těsně před přestávkou se přitom Jihočeši dostali do vedení, když Šimákovu standardní situaci dorazil zblízka Krch. Už v 49. minutě ovšem vedli domácí - nejprve Železník proměnil penaltu a obrat rychle dokonal Motal. Hosté však druhý gól vytěžili znovu z přímého kopu, v 57. minutě poslal míč přes zeď přesně k tyči Kočí. Tři body však přece jen ukořistili Moravané poté, co Pazdera uvolnil sedm minut před koncem zakončujícího Malcharka.

Nedělní utkání Karviná - Varnsdorf bylo kvůli nezpůsobilému terénu a nepříznivému počasí odloženo. Hosté přišli už o zápasy s HFK Olomouc a Pardubicemi a po zimní přestávce zatím odehráli jen bezbrankový duel s Bohemians Praha.

2.liga:

Sokolov - Znojmo 0:0
Rozhodčí: Adam - Hock, Arnošt. ŽK: Hošek, Holub, Čada, Vaněček - Okleštěk. Diváci: 918.

Bohemians Praha - Ústí nad Labem 1:1 (0:1)
Branky: 55. Očovan - 23. Moulis. Rozhodčí: Mikel - Marek, J. Paták. ŽK: Penc, Demeter - Hrošovský, Volek. Diváci: 385.

Pardubice - Vlašim 2:1 (1:0)
Branky: 12. a 79. Petrus - 62. Wojnar. Rozhodčí: Bílek - Kříž, Peřina. ŽK: Jeřábek, Dubský - Vyhnal. Diváci: 532.

Most - Čáslav 2:1 (0:1)
Branky: 53. Ibragimov, 90. Žižka - 10. Melissopulos. Rozhodčí: Kalenda - Filípek, Černý. ŽK: Novotný - Diuf, Šandera. Diváci: 1 073.

HFK Olomouc - Žižkov 0:0
Rozhodčí: Matějek - Nádvorník, Dobrovolný. ŽK: Šimko, Murin - Karaduz, Bodeček. ČK: 80. Šimko, 87. Murin. Diváci: 690.

Zlín - Táborsko 3:2 (0:1)
Branky: 46. Železník z pen., 49. Motal, 81. Malcharek - 45. Krch, 57. Kočí. Rozhodčí: Proske - Kotík, Trávníček. ŽK: Malcharek, Motal, B. Červenka, Malý, Ruskovský - Krch, Sladký. Diváci: 596.

Bohemians Praha 1905 - Opava 1:0 (1:0)
Branka: 45.+2 Jindřišek z pen. Rozhodčí: Houdek - Vlasjuk, Mokrusch. ŽK: Štochl, Bálek - Čarnota, Ficek. Diváci: 3302.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články