Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bohemians 1905 připravili Boleslavi třetí jarní prohru

Praha – Dvacáté kolo první fotbalové ligy pokračovalo v Praze na Strahově, kde hostili Bohemians 1905 tým FK Mladá Boleslav. Pro Boleslav dnešek znamenal již třetí jarní porážku v řadě, utkání skončilo 2:0 ve prospěch Bohemky. Včerejší utkání Teplic s Brnem, které skončilo porážkou Teplic 0:1, znamenalo posun Sparty do čela tabulky. Ta naopak skórovala v zápase s Olomoucí a s nadhledem zvítězila 4:0. V boji o titul zůstává také Jablonec, který zvítězil 2:1 v Příbrami a na svého příštího soupeře Spartu ztrácí z třetího místa stejně jako Teplice pouze dva body.  Více informací naleznete také na serveru fotbalživě.cz.

Reportáž z utkání Bohemians 1905 - FK Mladá Boleslav sledujte zde

Kouč Bohemians 1905 Pavel Hoftych měl z druhé "domácí" výhry za sebou velkou radost, byť prý v prvním poločase duelu s Mladou Boleslaví na lavičce trnul. "Mohli jsme být rádi, že to bylo bez branek. Nebylo to pro nás jednoduché a hodně nás podržel i brankář Sňozík. Po poločase nám hodně pomohla proměněná penalta, po které jsme už hráli uvolněněji," řekl Hoftych.

Jeho tým na Strahově, kde musí v zimním období hrát kvůli tomu, že v domovském "dolíčku" není vyhřívaný trávník, bodově září, "klokani" zde ze čtyř zápasů vyhráli třikrát a to zde jednou byli i v roli hostujícího týmu, když je přivítalo Kladno. Naopak ve Vršovicích během podzimu Bohemians vyhráli z osmi zápasů jen dvakrát. "Je fakt, že na Strahově máme bilanci slušnou. Možná to je i tím, že do dolíčku soupeři jezdí víc nažhavení a nabuzení, tady je to prostředí možná trochu otráví. I tak se těšíme na návrat domů, snad si tam převezeme i tu vítěznou vlnu ze Strahova," doufal Hoftych.

Hodně zachmuřený byl trenér Mladé Boleslavi Karel Stanner. Středočeši na jaře ještě nebodovali a prohráli i třetí zápas. "Toto bylo další ze zbytečně prohraných utkání, nedali jsme gól v době, kdy se to může lámat první brankou. První poločas z naší strany vůbec nebyl špatný, ale chyběly tomu branky, což rozhoduje. Třeba Zahustel měl dvě velké šance, ale nedal ani jednu. Ale fotbalový život má teprve před sebou," zastal se osmnáctiletého mladíka Stanner. "Nepovedl se nám vstup do druhé půle, ten byl přímo hororový. A pak se to už odvíjelo špatně," připomněl Stanner proměněnou penaltu domácího Kaufmana ze 47. minuty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články