Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Bohemians 1905 čelí kvůli odchodu Škody trestnímu oznámení

Praha - Vedení fotbalistů Bohemians 1905 hodlá soudně vymáhat odškodnění za to, že přijde o útočníka Milana Škodu jen za tabulkovou cenu, zároveň ale samo čelí trestnímu oznámení ze strany FC Bohemians Praha. Podle jeho zástupce Michala Vejsady došlo k porušení zákona o konkurzu a vyrovnání, neboť Škoda byl zapsán v konkurzu FC Bohemians.

Milan Škoda
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Divíšek

"Na představenstvo Bohemians 1905 bylo podané trestní oznámení ve věci přestupu Milana Škody do Slavie Praha. Vedení Bohemians 1905 nadále porušuje zákon o konkurzu a vyrovnání, když zpeněžuje majetek, který je opětovně zapsán v konkurzní podstatě u společnosti FC Bohemians Praha," uvedl Vejsada.

Škoda odešel do Slavie bez vědomí Bohemians 1905

Vedení Bohemians 1905 však pochybení odmítá. "Vždyť poškozeni jsme tu my. My jsme nic neudělali. Milan Škoda podepsal Slavii smlouvu bez našeho vědomí. Byl totiž kvůli konkurzu v nelehké situaci, kterou chtěl vyřešit. My nyní jen můžeme jednat se Slavií o nějakém vyrovnání, či jít ke smírčí komisi. Každopádně nedostaneme celou výši tržní ceny Milana," uvedl předseda představenstva Dariusz Jakubowicz.

Proto hodlá Bohemians 1905 vymáhat rozdíl mezi tabulkovou a tržní hodnotou Škody na správci konkurzní podstaty FC Bohemians, který prý nespolupracoval při snaze vyřešit situaci kolem hráče a konkurzu tak, aby Škoda mohl bez komplikací přestoupit jinam, aniž by se opakovala situace Jana Morávka. Ten v roce 2009 přestoupil do Schalke a německý celek dodnes nezaplatil celou přestupní částku, protože čeká na výsledek soudu mezi Bohemians 1905 a FC Bohemians. Zároveň soud kvůli tomu uložil podmínku za poškození věřitele bývalému řediteli Bohemians 1905 Lukáši Přibylovi a předsedovi dozorčí rady klubu Petru Svobodovi.

Škoda byl v obtížné situaci

"Několikrát jsme správce písemně urgovali, aby zhotovil vyžadované ocenění jednotlivých hráčů k datu vyhlášení konkurzu, tj. 1. 2. 2005, což je téměř sedm let. Odpovědi ale nepřicházely a neustále se to prodlužovalo. Milan tak byl ve složité situaci, a proto odmítal prodloužit smlouvu. Dokonce sám se snažil jednat se správcem a sám na sebe podal vylučovací žalobu," uvedl Jakubowicz.

Vejsada také spekuluje o tom, zda se Bohemians 1905 nesnaží správce obejít. "Je otázkou, zda nebyly peníze ve výši pět až 10 milionů korun za Milana Škodu už vyplaceny společnosti Bohemians 1905 přes třetí osobu," uvedl. To ale Jakubowicz razantně odmítá. "To je samozřejmě nesmysl. Přijde mi to, jako když zloděj volá: chyťte zloděje," dodal Jakubowicz.

Zároveň vysvětlil, proč Bohemians 1905 uvolní Škodu Slavii již pro jaro, když má v Edenu podepsanou smlouvu až od léta. "Potřebujeme, aby především hráli a zapracovali se hráči s větší perspektivou pro klub, jinak si pouze odsouváme problém, který nastane v létě. Také vlastní motivace hráče na odchodu je velmi problematická. Myslím, že jednání okolo něho v uplynulých dvou měsících se projevilo negativně na jeho hře v posledních utkáních. Osobně si myslím, že by mohl nastat i problém v kabině v rámci konkurenčního postavení pražských klubů," uvedl Jakubowicz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články