Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

BLOG: Fotbalisté vyslali signál, že jim je národní tým fuk. Tak ať za něj už nehrají

Jako by česká fotbalová reprezentace neměla svých problémů dost. Teď ještě musí den před nejdůležitějším utkáním kvalifikace o postup na Euro řešit aféru, kdy Jakub Brabec, Vladimír Coufal a Jan Kuchta propařili noc v jednom z olomouckých klubů.

Jan Kuchta v utkání s Polskem
zdroj: ČTK/AP

Ostuda, která je jen pomyslným vrcholem mozaiky posledních měsíců. Nic neplatili, a ta částka absolutně nesouhlasí. Akorát je u toho viděla plná diskotéka Belmondo a doprovázel člen výkonného výboru FAČR Tomáš Neumann, který tomu měl asi dát pomyslný štempl.

Vždyť se přece nemůže nic stát. Jen před sebou máme Moldavsko. Ty sfouknem jak svíčku. Akorát, že vůbec.

K Jaroslavu Šilhavému a jeho ansámblu může mít každý tisíc a jednu výhradu. K jeho bohorovnosti, ke špatné komunikaci, k celkovému rozpačitému pojetí hry i podivným nominacím.

Ale tohle se prostě nedělá.

Ne že by to byla v historii národního týmu nějaká novinka, Tomáš Ujfaluši a spol. by mohli vyprávět. To ale nikoho neomlouvá a je docela legitimní otázka, zda by Brabec, Coufal i Kuchta měli po takovém extempore vůbec kdy ještě Českou republiku reprezentovat.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam TK fotbalové reprezentace k vyřazení trojice hráčů

Ano, zní to drsně, ale jakkoli jsou to hráči základní sestavy, něco takového je absolutně neomlouvá. Jaký tím asi vysílají signál směrem k veřejnosti?

Šilhavý sice prokázal, že umí razantně bouchnout do stolu, ale je to nakonec i jeho viztka. Ti tři s tím totiž (snad) museli počítat – a evidentně jim to bylo naprosto jedno. Vyřídit by si to s nimi měli ale i v jejich klubech.

Ukřivděná slova předsedy Fotbalové asociace ČR Petra Fouska o pseudoexpertech teď vyznívají o to příznačněji. Novináři prý udílejí hraběcí rady, jenže fotbalisté se jako hrabata rovnou chovají.

Coufal v pátek nezastavil Zalewského a nepřerušil akci, z níž pak Poláci otevřeli skóre. Obránce West Hamu to vysvětloval hrozbou žluté karty. Tak teď má rovnou červenou a ještě se třemi vykřičníky.

Všechno zlé je ale třeba pro něco dobré. Šilhavý teď bude sestavou hýbat, a tak se dostane třeba na tolikrát vzpomínaného Martina Vitíka, který dosud nesmyslně leštil lavičku, i když je důležitým článkem Sparty.

Nenechte se zmást líbivými prohlášeními či marketingem. Něco shnilého vznáší se nad českou fotbalovou reprezentací. Po kvalifikaci, ať už dopadne jakkoli, bude potřeba udělat řez, vygruntovat a začít odznova. S novou koncepcí a možná i některými hráči.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články