Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Blind: Věřím, že Turecko může prohrát a my projdeme do baráže

Amsterdam – Ač jsou šance Nizozemska na baráž o postup na mistrovství Evropy velice nízké, trenér Oranjes Danny Blind nepropadá panice a věří, že jeho svěřenci blamáž stále mohou odvrátit. "Věřím, že Turecko může prohrát. Jestli je to reálné? Prostě víme, jak jsou rozdané karty," prozradil.

Danny Blind
zdroj: imago sportfotodienst

Nizozemci k zajištění baráže potřebují v úterý na závěr kvalifikace nejen porazit v Amsterdamu český tým, ale také doufat, že Turecko doma prohraje s již jistým účastníkem šampionátu Islandem.

"Musíme se soustředit na to, abychom vyhráli svůj zápas, a uvidíme. Existuje jen jeden scénář, to není těžké," řekl Blind.

Jeho svěřence zklamal výsledek sobotního duelu v Praze. Turecko totiž nad českými fotbalisty zvítězilo 2:0 a na třetím místě tabulky udrželo před Nizozemskem dvoubodový náskok. "Já se tím (sobotním zápasem) moc netrápím. Nakonec jde o výsledky více utkání, ne jednoho. Lituji hlavně úvodní porážky s Českem. To by byl býval dobrý začátek a i mentálně by nám to pomohlo," připomněl Blind loňskou prohru "Oranjes" 1:2 v Praze.

Pozastavil se nad tím, že jeho celek odehrál v sobotu vítězný duel v Kazachstánu o dvě a tři čtvrtě hodiny dříve než Turecko v Praze. "Nechápu, proč jsme nehráli v jeden čas. V závěrečné fázi kvalifikace by bylo fér pro všechny týmy hrát za stejných podmínek," mínil Blind.

V úterý souběžně hraný duel v Turecku na dálku příliš sledovat nebude. "Samozřejmě neříkám, že mě nezajímá, co se bude v Turecku dít. Ale nebudu mít žádnou speciální linii, po které bych byl během našeho zápasu informován. Musíme totiž hlavně vyhrát my," řekl Blind.

Island prý nehodlá k vítězství v Turecku nijak speciálně motivovat. "E-mail na Island jsem neposlal," usmál se kouč v narážce na gratulaci českému celku k postupu, což se před sobotním zápasem nelíbilo Turkům.

Blind nechtěl spekulovat o tom, zda by případné vyřazení v kvalifikaci a první neúčast "Oranjes" na Euru od roku 1984 znamenaly jeho konec u týmu. "Je několik scénářů, které mohou nastat. Ale přede mnou je jediná věc - zápas s Českem. Na něj se soustředím. Vše se bude odvíjet až poté," podotkl Blind, který v létě u národního mužstva nahradil Guuse Hiddinka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články