Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bláznivou koncovku v Aucklandu zvládly lépe Španělky, do finále MS je poslala Carmonaová

V aucklandském Eden Parku se rozhodlo o prvních finalistkách mistrovství světa fotbalistek. Vstupenku do boje o titul si po dramatickém průběhu zajistily Španělky, které porazily Švédky 2:1. O zlato si zahrají proti Australankám, nebo Angličankám.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih semifinále Španělsko – Švédsko

Všechny tři góly padly až v závěrečné desetiminutovce. Španělky nejprve poslala do vedení v 81. minutě devatenáctiletá Salma Paralluelová. Švédky sice za sedm minut odpověděly zásluhou přesného voleje Rebecky Blomqvistové, ale víceméně z další akce rozhodla kapitánka Olga Carmonaová, která střelou z hranice pokutového území překonala i s přispěním břevna brankářku Zeciru Musovicovou.

Před necelým rokem přitom reprezentace "la roja" procházela turbulentním obdobím. Hráčky se vzbouřily proti trenérovi Jorgemu Vildovi a 15 z nich pohrozilo, že v týmu skončí. Tři si v úterý vychutnaly postupové oslavy. "Tohle je historický okamžik. Jsme ve finále, to jsme chtěli," řekl Vilda, jenž ještě před zápasem s připomínkou krize z loňského září poděkoval vedení svazu za tehdejší podporu.

Seveřanky neuspěly v semifinále stejně jako na šampionátu před čtyřmi lety. V sobotu je proto čeká opět zápas o bronz, který obhajují. Celek z Pyrenejského poloostrova si o nejcennější kov zahraje poprvé v historii mistrovství světa.

Mistrovství světa fotbalistek v Austrálii a na Novém Zélandu – semifinále:

Španělsko – Švédsko 2:1 (0:0)
Branky: 81. Paralluelová, 89. Carmonaová – 88. Blomqvistová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články