Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bláznivé čtvrtfinále na MS do 20 let zvládla lépe Korea, Senegal zdolala na penalty

Světový šampionát fotbalistů do 20 let v Polsku zná všechny semifinalisty. Posledními postupujícími se stali Ekvádorci, kteří přešli přes Spojené státy, a také Korejci. Asijští mladíci se radovali na úkor Senegalu, i když v zápase prohrávali ještě těsně před koncem základní hrací doby. Nakonec ale musely rozhodovat až penalty.

Mladí Korejci do 20 let se radují po postupu přes Senegal na MS
zdroj: ČTK/AP autor: Sergei Grits

V utkání mezi Koreou a Senegalem běžela osmá minuta nastavení k základním devadesáti minutám, když asijské zástupce zachránil Lee Ji-Sol, který vyrovnal hlavičkou po rohovém kopu na 2:2 a poslal zápas do prodloužení.

Divoké utkání ale pokračovalo také v třiceti přidaných minutách. Korea šla poprvé do vedení v 96. minutě, ale pro změnu africký celek udržel ve hře Ciss, jehož trefa ve 121. minutě posunula duel do penaltového rozstřelu.

Po třetí sérii pokutových kopů vedl Senegal 2:1, ale následující dva pokusy Afričané neproměnili. Naopak Korejci byli v závěru stoprocentní a po konečném výsledku 4:3 po penaltách postoupili do semifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Korea se stala posledním semifinalistou šampionátu do 20 let

Ve druhém utkání mezi USA a Ekvádorem padly všechny branky už v prvním poločase. Do vedení šli Jihoameričané po gólu Cifuentese. Weah sice brzy srovnal, ale ve 43. minutě rozhodl Espinoza o konečném vítězství Ekvádoru 2:1.

V semifinále se tak utká Ekvádor s Koreou, druhou dvojici tvoří Ukrajina s Itálií.

Mistrovství světa fotbalistů do 20 let - čtvrtfinále:

USA - Ekvádor 1:2 (1:2), Korea - Senegal 3:3 po prodl. (2:2, 0:1), pen. 3:2.

Semifinálové dvojice: Ukrajina - Itálie, Ekvádor - Korea.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články