Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Blažek Švengerovi přeje, "béčku" Sparty vychytal výhru

Praha – Brankář pražské Sparty po jedenapadesáti dnech nastoupil do soutěžního zápasu. Naposledy nastoupil za letenský klub 18. srpna v rámci Evropské ligy proti FC Vaslui. Pro Blažka to nebyl šťastný zápas, zranil se, nenechal se vystřídat a i díky tomu dostali Pražané laciný gól, který velkou měrou přispěl k vyřazení Sparty. Přestože je Blažek již měsíc zdravotně v pořádku, nastoupil až nyní za sparťanské "béčko".

Jaromír Blažek
zdroj: isifa/LN autor: Jindřich Mynařík

Blažek do zápasu nastoupit musel, na brankářském postu se Sparta potýká s velkou marodkou. "Kluci z béčka jsou zranění všichni, od nás Zich taky, Kamenár dostal před zápasem teplotu. Takže jsme zbyli jen já s Danem (Zítkou). Ale nakonec jsem rád, bylo to příjemné odpoledne. Chytání se nezapomíná, je to jako jízda na kole nebo plavání. V první půli jsem měl jednu tečovanou střelu, ve druhé dva centry. Nebylo to nic zvláštního, kluci hráli dobře," popsal utkání deníku Sport.

Za sparťanskou rezervu, která je momentálně v druhé lize poslední, nastupuje celá řada mladých hráčů a budoucích nadějí pro první tým. Blažek do týmu může přenést svou zkušenost a autoritu, což se ukázalo i na výsledku, Pražané vyhráli nad Sezimovým Ústím 2:0 a podle brankáře spolupráce s mladými hráči fungovala. "Občas se s klukama vidím, ale netrénuju s nima, takže je úplně neznám. Naštěstí na stoperu byli Brába (Erich Brabec) s Polomem. Ty dva znám, takže to bylo v pohodě. Trenéři říkali, že týmu chybí komunikace, ale ta byla teď v pořádku. S Brábou jsme se v tomto směru snažili, je to potřeba, protože někteří kluci přišli z dorostu a ještě nevědí."

Pozice bývalé neotřesitelné brankářské jedničky je poněkud nejistá. V prvním týmu v současné době chytá Milan Švenger a jeho výkonům se dá máloco vytknout. Což pro Blažka znamená, že propracovat se na bývalou pozici bude o to těžší. "Já mu to přeju," říká ale. "Hlavně ať mu vydrží zdraví. Musí chytat taky někdo mladší. Třeba v létě skončím a Sparta musí mít kluka, který to zvládne. Milan se s tím zatím pere dobře," ocenil svého spoluhráče.

Zdali se vrátí k "áčku" a vybojuje si svou původní pozici, zatím není jasné. Sám Blažek se snaží odvádět svou práci a čeká na případnou šanci. "Neřeším to. Mám do léta smlouvu jako hráč, takže budu trénovat jako hráč. Co bude potom, se uvidí," dodal brankář Sparty.

Zdroj
deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články