Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Blatterovy šance na znovuzvolení do čela FIFA rostou, podpoří ho i Jižní Amerika

Asunción – Květnová volba předsedy FIFA se kvapem blíží a především v Evropě neustále sílí kritika dosavadního prezidenta Seppa Blattera, pod jehož vedením si FIFA vysloužila nálepku organizace prolezlé korupcí. Na ostatních kontinentech však – zdá se – má Blatter silnou podporu. Po Africké federaci podpoří švýcarského funkcionáře ve volbě prý i Jihoamerická fotbalová konfederace CONMEBOL.

Joseph Blatter a Vladimir Putin
zdroj: ČTK/ITAR-TASS autor: Nikolsky Alexei

Agentuře Reuters tuto informaci potvrdil nejmenovaný zdroj, který byl přítomen na úterním zasedání výkonného výboru konfederace před středečním kongresem v Asunciónu. Toho se zúčastní i Blatter.

Potvrzuje se tak předpoklad šéfa české asociace FAČR Miroslava Pelty, že Evropa nebude mít šanci prosadit svého kandidáta a zamezit znovuzvolení kritizovaného Blattera. Tomu je přičítáno zhoršení pověsti FIFA zejména kvůli podezřením z korupce ve spojení s volbou pořadatele MS 2018 a 2022.

Blattera ve volbách vyzývají Portugalec Luís Figo, předseda nizozemského svazu Michael van Praag a jordánský princ Alí bin Husajn. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články