Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Argentina

Blatter: Spousta peněz za Ronalda se vyplatí

Johannesburg - Šéf světového fotbalu Sepp Blatter nesouhlasí s kritiky chystaného přestupu portugalské hvězdy Cristiana Ronalda z Manchesteru United do Realu Madrid za rekordních 80 milionů liber (asi 2,5 miliardy korun). Podle předsedy mezinárodní federace FIFA je to pro fotbal v dobách celosvětové ekonomické krize skvělá vizitka. "Znamená to, že náš produkt je stále dobrý. Je to hra pro lidi, kteří chtějí emoce a potřebují hvězdy," uvedl dnes Blatter v Johannesburgu před nadcházejícím Pohárem FIFA. "Dopřejte nám trochu velkorysosti! Ano, je to spousta peněz, ale vyplatí se to," komentoval přesun nejlepšího fotbalisty světa za loňský rok.

"Obraz z Picassova Modrého období se před deseti lety prodal v Londýně v Sotheby's za více než sto milionů a co se s ním stalo? Někam to schovali, aby to nikdo neukradl. Nikdo se na něj nemůže podívat. Ale fotbalistu můžete vidět jednou nebo dvakrát týdně. Je to hvězda," uvedl Blatter. "Můžete říkat, že je to hodně, ale musíte to vidět v souvislostech. Jakou hodnotu má v naší společnosti fotbal a jakou jiné věci." 

Blatter se neztotožnil s názorem šéfa UEFA Michela Platiniho, podle kterého přestupy za tak horentní sumy vážně ohrožují myšlenku fair play a finanční vyrovnanost soutěží. "Co to je 80 milionů? Vždyť před deseti lety přestoupil hráč stejného jména za 50 milionů dolarů. To znamená, že je tu stále poptávka po hvězdách," připomněl Blatter přesun Brazilce Ronalda z Interu Milán do Realu v roce 2002. 

Madridský velkoklub se v uplynulých dnech zapsal do historie nejdražších přestupů dvakrát, když nejprve získal z AC Milán Brazilce Kaká za 68 milionů eur (asi 1,83 miliardy korun).

Cristiano Ronaldo
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články