Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Blatter: Slovensko si zaslouží národní stadion

Bratislava – Šéf FIFA Sepp Blatter navštívil Slovensko, kde se setkal nejen s fotbalovými funkcionáři, ale mimo jiné také s premiérkou Ivetou Radičovou. Mluvilo se především o stavbě nového fotbalového stánku. "Premiérka sama nastolila problematiku národního stadionu. Chápe ho jako nutnost, i když připomněla, že je těžké na něj vyčlenit peníze v současné ekonomické situaci, která doléhá na eurozónu," uvedl Blatter.

Sepp Blatter
zdroj: ČTK autor: Tomáš Halász

Podle Blattera si slovenský fotbal zaslouží důstojný stadion. "Kolik členů má u vás hokejové hnutí? Osm tisíc, deset tisíc? A mají arénu. Fotbal s půlmilionovou členskou základnou fotbalistů si také zaslouží svůj stánek a nemusí stát stovky milionů. Je to o hrdosti národa," prohlásil Blatter.

"Už delší dobu intenzivně komunikujeme s ministerstvy financí a školství, jsme blízko a během několika měsíců by měl putovat do vlády materiál, kde by se mělo rozhodnout o způsobu a formě výstavby národního stadionu," ozřejmil šéf slovenského fotbalu Ján Kováčik.

FIFA je při výstavbě stadionu připravena nabídnout slovenské straně technickou asistenci a poznatky odborníků, jak však uvedl Sepp Blatter, není v jejích možnostech spolupodílet se na financování tohoto projektu. "Nejdůležitější je vůle, tu má paní premiérka i pan Kováčik, jsem tedy přesvědčen, že nějakou cestu najdou," prohlásil vrcholný funkcionář světového fotbalu a dodal, že financování je primární odpovědností vlády v eventuální součinnosti se soukromým sektorem. Kováčik dodal, že zúčastněné strany si osvojily společný postoj a směřují k finální dohodě.

Ještě před začátkem tiskové konference vyjádřili její hlavní protagonisté upřímnou soustrast pozůstalým po tragické letecké havárii hokejistů účastníka KHL Lokomotiv Jaroslavl, za který hrál i někdejší kapitán slovenské hokejové reprezentace Pavol Demitra. "Povstaňme a aspoň několika sekundami ticha vyjádřeme naši soustrast pozůstalým letecké tragédie hokejistů Jaroslavle," vyzval první muž světového fotbalu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články