Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Blatter prodal práva na přenosy z MS hluboko pod cenou, tvrdí švýcarská televize

Curych - Předseda Mezinárodní fotbalové federace Sepp Blatter prodal televizní práva na dva předchozí světové šampionáty svému místopředsedovi Jacku Warnerovi hluboko pod tržní cenou. Informaci o smlouvě s Blatterovým podpisem přinesla švýcarská veřejnoprávní televize SRF.

Šéf FIFA Sepp Blatter a odstupivší člen VV FIFA Jack Warner
zdroj: imago sportfotodienst

Podle švýcarské televize šéf FIFA přenechal v roce 2005 tehdejšímu místopředsedovi Jacku Warnerovi z Trinidadu vysílací práva pro středoamerickou oblast na MS v Jihoafrické republice za 250 tisíc a na šampionát v Brazílii za 350 tisíc dolarů.

Warner, který v současné době čelí obvinění z korupce, organizovaného zločinu a praní špinavých peněz, je převedl na své soukromé firmy a o dva roky později podle odhadu médií prodal za patnáct až dvacet milionů dolarů.

Warner je mimo jiné podezřelý, že se podílel na korupčním jednání při volbě pořadatele mistrovství světa v roce 1998 ve Francii a v roce a 2010 v JAR. Z fotbalu odešel před čtyřmi lety v souvislosti s korupčním skandálem při volbě prezidenta FIFA. Spojené státy žádají Trinidad o jeho vydání.

Blatter, jenž stojí v čele FIFA od roku 1998, dal krátce po svém květnovém znovuzvolení funkci k dispozici a jeho nástupce bude vybrán 26. února. Devětasedmdesátiletý Švýcar nebyl v korupční aféře z ničeho obviněn. Podle kritiků FIFA je však smlouva s Warnerem prvním důkazem, že nemá tak docela čisté ruce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články