Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Blatter požaduje zrušení "nesmyslného" trestu. Jak odpoví etická komise?

Bývalý předseda mezinárodní federace FIFA Sepp Blatter se dožaduje zrušení šestiletého zákazu působení ve fotbale. V brzké době se kvůli tomu chce obrátit na etickou komisi FIFA. Blatter dostal v roce 2015 trest za ilegální platbu dvou milionů švýcarských franků Michelu Platinimu za údajnou poradenskou činnost v roce 2011. 

Potrestán byl i bývalý šéf UEFA Platini. Případ stále vyšetřují švýcarské úřady. "Už to trvá dva a půl roku a zatím se nic nepohnulo. Je to jako Damoklův meč nad mou hlavou, protože nevím, co přijde," řekl Blatter, který v sobotu oslaví 82. narozeniny.

"Také usiluji o to, aby to vyřešila etická komise a zrušila trest, protože je nesmyslný," pokračoval Švýcar, jenž vedl FIFA sedmnáct let.

Vinu totiž rezolutně popírá. "Doufám, že se to vyřeší během tří měsíců. Ještě než začne mistrovství světa v Rusku," dodal Blatter.

Na šampionátu by bez ohledu na trest chybět neměl, protože obdržel pozvání od ruského prezidenta Vladimira Putina. FIFA už na podzim uvedla, že v jeho přítomnosti na turnaji nevidí problém. "Budu osobním hostem Vladimira Putina. Nevím přesně, kdy pojedu, ale nejspíš někdy na začátku turnaje. Budu čestným hostem a těším se, že budu zase zpět na fotbale, na velké akci," zakončil Blatter.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články