Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Blatter odmítá moderní technologie ve fotbale kvůli vysokým nákladům

Curych - Využití moderních technologií ve fotbale bylo zamítnuto kvůli příliš vysokým nákladům, které by omezily jejich využití ve všech světových soutěžích. Prohlásil to prezident FIFA Sepp Blatter. Reagoval tak na celosvětovou kritiku rozhodnutí pravidlové komise IFAB, která zamítla využití moderních technologií. Rozhodčí tak nebudou moci použít tzv. jestřábí oko známé z tenisu, nebo míč s čipem, jenž by signalizoval, zda překročil brankovou čáru.

"Fotbal se musí po celém světě hrát podle stejných pravidel," uvedl Blatter. "Takže malí kluci někde ve vesnici na konci světa budou hrát podle stejných pravidel jako hvězdy, na které se dívají v televizi. V jednoduchosti je krása fotbalu a důvod jeho úspěchu," dodal.

"Kdybychom schválili jejich využití, kde by se to pak zastavilo? Takhle bychom mohli za chvíli zpochybnit rozhodnutí kdekoliv na trávníku," prohlásil Blatter. "Spousta zápasů ani z těch nejlepších soutěží není vůbec v televizi. Před mistrovstvím světa je zhruba 900 kvalifikačních zápasů. A ve všech musí být stejná pravidla, protože to je jedna soutěž," uvedl.

"Navíc ať už použijete jakékoliv vymoženosti, vždycky bude muset konečné rozhodnutí udělat člověk. Tak proč v takovém případě brát odpovědnost rozhodčímu na hřišti?" řekl čtyřiasedmdesátiletý šéf FIFA. "A velmi často se stává, že i po zpomalených záběrech má každý z deseti expertů jiný názor. Vždyť i fanoušci debaty o sporných momentech milují," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články