Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Blatter: FIFA mě opustila, už budu bojovat jen za sebe

Curych - Potrestaný předseda FIFA Sepp Blatter je zklamaný z postoje světové fotbalové federace, která ho prý zradila. Proto už za ni devětasedmdesátiletý funkcionář nebude bojovat, ale bude usilovat pouze o očištění vlastního jména.

Blatter byl spolu se šéfem UEFA Michelem Platinim v říjnu suspendován kvůli podezření z korupce a před Vánoci dostali oba od etické komise FIFA osmiletý zákaz působení ve fotbale. Důvodem trestu byla platba dvou milionů švýcarských franků, kterou Platini od Blattera obdržel v roce 2011.

"Už nebojuji za FIFA," řekl v magazínu Bunte Blatter, který se stejně jako Platini proti trestu odvolal k arbitráži CAS. "Opustili mě, proto už budu bojovat pouze za sebe," přidal s tím, že nešlo o úplatek, ale že předsedovi UEFA zaplatil za poradenské služby.

Kromě Blattera s Platinim bylo v rámci rozsáhlé korupční aféry zadrženo 27 fotbalových činovníků, kteří čelí obvinění z korupce při prodeji vysílacích práv. Americké a švýcarské úřady také prověřují možné uplácení při volbách pořadatelů světových šampionátů v letech 2018 (Rusko) a 2022 (Katar).

Skandál kolem FIFA vypuknul v květnu po kongresu FIFA. Blatter, který vede federaci od roku 1998, na něm sice opět vyhrál prezidentské volby, krátce nato však dal funkci k dispozici. Jeho nástupce bude zvolen v únoru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články