Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bitva o titul pokračuje. Plzeň hostí rozjeté Brno, Sparta nastoupí v Ďolíčku

Praha - Fotbalová liga nabídne fanouškům další díl souboje o mistrovský pohár. Vedoucí Plzeň bude hájit devítibodový náskok v čele tabulky doma s Brnem, které ji jako poslední obralo v nejvyšší soutěži o body. Druhá Sparta se po vyřazení z Evropské ligy představí v malém pražském derby na půdě Bohemians 1905 a musí zvítězit, aby si před šlágrem jara proti Západočechům udržela naději na zisk titulu. Přímý přenos utkání Bohemians 1905 - Sparta sledujte na ČT sport od 18:35. Náš web nabídne od 16:45 textový on-line přenos z utkání Plzeň - Brno. 

Utkání Bohemians 1905 - Sparta
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Viktoria Plzeň v týdnu vypadla po bezbrankové remíze s Mladou Boleslaví z domácího poháru, v lize ovšem drží rekordní sérii třinácti výher. Naposledy přišla o body na konci října právě s brněnskou Zbrojovkou, která má nyní velmi dobrou formu a vyhrála poslední tři kola.

"Samozřejmě vnímáme, jak se liga vyvíjí. Každé utkání až do konce už teď bude těžké, bude to také hodně o hlavě a psychice. Rádi bychom potvrdili body ze Zlína a udrželi před Spartou i po tomhle kole ten nadějný náskok," řekl plzeňský trenér Karel Krejčí.

"Myslím, že nemá smysl se vracet k nějaké porážce z Brna. Jsem spíš trochu nervózní z toho, že máme zraněné hráče. Ale na hráčích pozoruji kromě kvality i týmovou soudržnost a věřím, že to tak bude až do konce sezony," dodal.

Sparťanská jízda Evropskou ligou skončila ve čtvrtek porážkou 2:4 se španělským Villarrealem. Pokud si chce v domácí soutěži udržet reálnou naději na titul, musí zvítězit nejen v neděli na půdě Bohemians, ale i v následné středeční dohrávce odloženého duelu 19. kola na hřišti Dukly. Když se to Letenským povede, půjdou do šlágru s Plzní za předpokladu výhry Viktorie proti Brnu s šestibodovým mankem.

"Když řeknu, že se na nás zápas s Villarrealem před ligou neprojeví, bude to drzé. Když řeknu, že ano, budu za sraba. Samozřejmě, že to stopy zanechá, podívejte se na Barcelonu, se kterou se vůbec nemůžeme měřit, ale pokles formy přišel i na ně. Snad nás výkon s Villarrealem nakopne, že si na Plzeň udržíme takový odstup, abychom si to s ní tady za týden mohli rozdat o titul," řekl kouč Sparty Zdeněk Ščasný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články