Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bitva o Londýn vítěze neměla, Arsenal remizoval s Chelsea

Liverpool –  Fotbalisté Arsenalu s Tomášem Rosickým v základní sestavě remizovali doma s Chelsea a Petrem Čechem v brance 0:0 a klesli na druhé místo za Liverpool. Poprvé v Premier League se trefil Matěj Vydra a zajistil remízu West Bromwiche s Hullem 1:1. Gól si připsal i Libor Kozák. Jeho branka však body nepřinesla a jeho Aston Villa prohrála na hřišti Stoke 1:2. Liverpool hlavně díky dalším dvěma brankám Luise Suáreze zdolal Cardiff 3:1. Dařilo se oběma týmům z Manchesteru. Tottenham v prvním utkání po odchodu trenéra Villase-Boase porazil Sunderland, vyhrály i týmy United a City.

Utkání Arsenal - Chelsea
zdroj: ČTK/AP autor: Alastair Grant

Svěřenci Josého Mourinha ztrácejí ze čtvrté pozice na čelo dva body. Za "Kanonýry" odehrál celé londýnské derby kapitán české reprezentace Rosický, v brance "Bluesmanů" nechyběl Petr Čech. I jejich minulá konfrontace z loňského dubna skončila bezbrankovým výsledkem.

Chelsea se svým městským rivalem neprohrála v pátém soutěžním střetnutí v řadě. Kouč Arsenalu Arséne Wenger ani v desátém měření sil nedokázal porazit Mourinhovo mužstvo. Největší šanci utkání měli na stadionu Emirates hosté, když Lampard ve 32. minutě z voleje napálil břevno. "Blues" byli střelecky aktivnější, ale se všemi jejich pokusy si poradil gólman Arsenalu Szczesny. Domácí naopak Čecha příliš nezaměstnali, nenapravili poslední venkovní porážku 3:6 od Manchesteru City a potřetí po sobě v Premier League nevyhráli.

Kozák a Vydra se zapsali mezi střelce

Vydra naskočil vinou zranění i velké konkurence teprve k sedmému zápasu v sezoně. Na hřiště proti Hullu se dostal dvacet minut před koncem a v sedmaosmdesáté minutě zajistil West Bromwichi bod. Český reprezentační útočník se ve vápně dostal k míči po pěkné kombinaci a ranou k tyči prostřelil McGregora.

"Mám z Matěje radost. Tvrdě na sobě pracuje a možná už jsou tu náznaky toho, co předváděl ve druhé lize," uvedl dočasný kouč West Bromwiche Keith Downing s odkazem na minulou sezonu, kdy dal Vydra za Watford 22 gólů.

Podobný kousek se povedl i Kozákovi, který srovnal v zápase se Stoke rovněž na 1:1 po obrovské hrubici Pieterse, jenž špatně zahrál malou domů a vytáhlý útočník již neměl problém skórovat. Domácí si však vedení vzali vzápětí zpátky. Rozhodující branku vstřelil Crouch. Pro Kozáka to byla čtvrtá trefa v tomto ligovém ročníku.

Suárez přepisoval historické tabulky a pomohl Reds do čela

Skvělou formu z posledních týdnů potvrdil Liverpool, jenž doma zdolal nováčka z Cardiffu. Reds se do svého soupeře pustili již od úvodních minut a velšský celek zatlačil, ale byli to právě hosté, kteří mohli jít do vedení. Noonovi střelu však výborně vytěsnil Mignolet. V pětadvacáté minutě se tak do vedení podle očekávání dostal favorit. Suárez se prohnal kolem dvou hráčů, míč se po přihrávce Hendersona posléze opět vrátil k liverpoolskému kapitánovi a ten se nemýlil.

O deset minut později to mohlo být již 2:0 poté, co si domácí vytvořili tři obrovské šance. Škrťelova hlavička ale zamířila nad a střelu Suáreze a samostatný nájezd Sterlinga vychytal Marshall. Reds se do poločasu však ještě dočkali, a to hned dvakrát. Nejprve se po rychlém brejku trefil po přihrávce Suáreze před prázdnou branku Sterling a v samotném závěru po přiťuknutí patičkou od Hendersona nádhernou střelou k tyči podruhé v zápase skóroval uruguayský ostrostřelec Suárez.

Slavící hráči Liverpoolu
zdroj: ČTK/PA/ autor: Peter Byrne

Liverpool začal i druhý poločas velice aktivně, jenže Cardiff dokázal snížit. V osmapadesáté minutě hlavičkoval po standardní situaci osamocený Mutch a nedal Mignoletovi šanci. Hosty vstřelená branka nabudila, ale Reds si již vítězství 3:1 pohlídali a v čele mají jednobodový náskok na Manchester City a Arsenal, jenž má však duel s Chelsea k dobru.

Suárez díky dvěma vstřeleným brankám přepsal dva rekordy. Stal se prvním hráčem v Premier League, který se trefil minimálně dvakrát již ve čtvrtém utkání v řadě a jenž v jednom kalendářním měsíci dokázal vstřelit deset gólů. Celkově jich má v lize devatenáct a suverénně vládne tabulce střelců.

City zvládli přestřelku s Fulhamem, United zdolali WHU

Na druhé místo se posunul Manchester City po výhře nad Fulhamem 4:2. "Citizens" ztratili na hřišti londýnského týmu nadějné vedení o dvě branky, když se v 69. minutě trefil do vlastní sítě kapitán Vincent Kompany, hosté přesto nakonec slavili výhru. Tři body jim zachránily v závěrečné čtvrthodině góly Jesúse Navase a Jamese Milnera.

Slavící Adnan Januzaj
zdroj: ČTK/ autor: imago sportfotodienst

Manchester United navázal na výhru s Aston Villou a West Ham zdolal 3:1. Rudí ďáblové byli po celé utkání lepším týmem a již ve druhé minutě mohli jít do vedení, ale proti Cleverleyho střele vytáhl na čáře fantastický zákrok San Miguel. Domácí se branky dočkali po šestadvaceti minutách, kdy po pěkné kombinaci s Rooneym trefil Welbeck. Deset minut nato zvýšil velký talent Januzaj, jenž si ve vápně šikovně položil Collinse a zamířil přesně.

Třetí gól Manchesteru přidal čtvrt hodiny před koncem nádhernou bombou do šibenice střídající Young a na konečných 3:1 korigoval po chybně zahraném ofsajd systému Carlton Cole.

Vítězství Tottenhamu zařídil "odhozený" Adebayor

První zápas bez trenéra Villase-Boase zvládli fotbalisté Tottenhamu, kteří vyhráli na hřišti Southamptonu 2:3, a částečně tak napravili výprask 0:5 z posledního kola od Liverpoolu.

Spurs, v jejichž sestavě udělal dočasný trenér Tim Sherwood hned šest změn, sice prohrávali po trefě Lallany. Do poločasu ale dokázal vyrovnat Adebayor, jenž se vrátil do týmu z rezervy, a po přestávce se Londýňané dostali do vedení po vlastní brance Hooiveda. Lambert po hodině srovnal, ale za čtyři minuty rozhodl druhou brankou v zápase Adebayor.

Everton přetlačil tým Swansea těsně 2:1

Swansea zatím nevyhrála ani jeden ze sedmnácti duelů proti Evertonu v lize i pohárech a nepříznivou sérii protáhla i dnes doma. Na gól Seamuse Colemana sice rychle odpověděla díky vlastní trefě Bryana Ovieda v 70. minutě, hostům z Liverpoolu ale čtvrtou výhru z posledních pěti utkání zařídil pět minut před koncem z přímého kopu Ross Barkley.

Anglická fotbalová liga - 17. kolo:

Liverpool - Cardiff 3:1 (25. a 45. Suárez, 42. Sterling - 58. Mutch), Liverpool - Cardiff 3:1 (25. a 45. Suárez, 42. Sterling - 58. Mutch), Crystal Palace - Newcastle 0:3 (25. Cabaye, 39. vlastní Delaney, 86. Ben Arfa z pen.), Fulham - Manchester City 2:4 (50. Richardson, 69. vlastní Kompany - 23. Touré, 43. Kompany, 78. Navas, 83. Milner), Manchester United - West Ham United 3:1 (26. Welbeck, 36. Januzaj, 72. Young - 81. Cole), Stoke - Aston Villa 2:1 (50. Adam, 70. Crouch - 66. Kozák), Sunderland - Norwich 0:0, West Bromwich - Hull 1:1 (87. Vydra - 28. Livermore), Southampton - Tottenham 2:3 (13. Lallana, 60. Lambert - 25. a 64. Adebayor, 54. vlastní Hooiveld), Swansea - Everton 1:2 (70. vlastní Oviedo - 56. Coleman, 84. Barkley), Arsenal - Chelsea 0:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články