Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Bílek začal v Jihlavě remízou s Jabloncem, bod zajistil Rabušic

Jihlava - Premiéra exreprezentačního kouče Michala Bílka na lavičce Jihlavy skončila v duelu s Jabloncem dělbou bodů. Remízu 1:1 orámovali svými góly hostující Martin Kouřil, jenž ve 22. minutě poslal severočeský tým do vedení, a jihlavský navrátilec Michal Rabušic. Domácím i nadále patří patnáctá příčka, Jablonec je osmý.

Utkání Jihlava - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Jihlava, která po domácí výhře Příbrami padla před utkáním na poslední místo tabulky, vstoupila do zápasu dobře. Už v desáté minutě mohl položit základy k první ligové výhře v letošním ročníku kapitán Vaculík, jenže pokus o obstřel gólmana skončil na tyči.

Když poté neuspěl Rabušic, Zoubele nebo Vaculík, uštědřil domácím fotbalistům favorizovaný Jablonec lekci z produktivity. Trávník z rohu našel centrem přesně hlavu Kouřila, jenž otevřel skóre. Vysočina se nadále trápila v koncovce. Ani pohledné sólo Ikaunikse totiž kýžený gól nepřineslo.

Druhý poločas už příliš fotbalového vzruchu nenabídl. Jihlava převážně narážela na dobře zformovanou defenzivu hostí. V 74. minutě však Vaculíkův milimetrově přesný centr usměrnil přesnou hlavičkou za Hrubého záda Rabušic a vyrovnal.

Převážit misky vah na stranu svěřenců Michala Bílka mohl těsně před koncem Zoubele, ale těsně minul. Jihlava tak dokázala po třech zápasech bodovat, naopak Jablonec si prodloužil sérii bez vítězství.

7. kolo první fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - FK Jablonec 1:1 (0:1)

Branky: 74. Rabušic - 22. Kouřil. Rozhodčí: Julínek - Paták, Pelikán. ŽK: Urblík - Doležal, Hübschmann, Jiráček. Diváci: 2338.

Jihlava: Hanuš - Blaič, Krejčí, Rosa, Mišůn - Urblík, Zoubele - Vaculík (83. Batioja), Hronek (46. Dvořák), Ikaunieks (61. Urdinov) - Rabušic. Trenér: Bílek.

Jablonec: Hrubý - Nový, Kouřil, Pernica (45. Končal), Hybš - Jiráček, Hübschman - Mihálik (71. Masopust), Trávník, Tecl - Doležal (83. Wágner). Trenér: Frťala.

Ohlasy po utkání 7. kola první fotbalové ligy Vysočina Jihlava - FK Jablonec:

Michal Bílek (trenér Jihlavy): "V situaci, v níž se nacházíme, jsme potřebovali tři body, které nemáme, a jsme trošku zklamaní. Na začátku utkání jsme nastřelili tyč, měli další šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Pak nás Jablonec zaskočil ze standardní situace a po inkasovaném gólu jsme už zbytek poločasu dohrávali v útlumu. Po přestávce si ale kluci hrábli na dno sil a alespoň vyrovnali."

Zdenko Frťala (trenér Jablonce): "V první půli jsme přežili velkou šanci domácích, kdy trefili tyč. To nás trochu probralo. Vypracovali jsme si řadu standardních situací a jednu jsme dokázali využít. Bod z venku se počítá. Domácí ale byli zranitelní a daly se odsud odvézt tři body. Myslím, že s jedním bodem nebude nakonec spokojený ani jeden ze soupeřů."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články