Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bílek vyrazil za legionáři do Německa, líbil se mu výkon Poláka

Praha - Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek v sobotu sledoval bundesligový duel mezi Herthou Berlín a Wolfsburgem (1:4) a viděl v akci tři krajánky. Nejvíc se mu líbil výkon hostujícího Jana Poláka, který podle kouče zůstává v hledáčku pro červnový evropský šampionát. Bílek a manažer Vladimír Šmicer chystají inspekční cesty za legionáři i v dalších týdnech. Navštívit plánují všechny hráče, jejichž nominace připadá v úvahu.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Polák naposledy nastoupil za národní tým přesně před rokem v utkání evropské kvalifikace proti Lichtenštejnsku (2:0). Bílek ho pak ještě povolal pro srpnový přípravný duel v Norsku, jednatřicetiletý středopolař se však kvůli zranění omluvil. Od té doby v reprezentaci i kvůli hernímu vzestupu konkurenta na postu záložníka Petra Jiráčka chyběl.

Polák se zranil také v úvodu jara, do sestavy se vrátil na začátku současné čtyřzápasové série výher Wolfsburgu. "Honza zůstává v okruhu širšího kádru a má také šanci se objevit v nominaci pro Euro. V sobotu hrál s velkým přehledem, plnil svůj úkol vyplnit defenzivní prostor, dokázal vyhrávat souboje," uvedl Bílek na webových stránkách fotbalové asociace na adresu mistra Evropy do 21 let z roku 2002, který hrál už na světovém šampionátu před šesti lety a na Euru o dva roky později.

Fotbalisté Wolfsburgu i s Jiráčkem
zdroj: ISIFA

Bílek sledoval také Polákova spoluhráče z Wolfsburgu Petra Jiráčka, který se vrací do sestavy po zranění a v sobotu odehrál 40 minut. V dresu domácích se představil stoper Roman Hubník. Obránce Herthy za stavu 1:2 promarnil dobrou šanci a v 62. minutě kvůli zdravotním problémům chyběl. "Po nedělním vyšetření jsem s ním už mluvil a podle všeho to nebude nic vážného - jde prý o podvrtnutý kotník," uvedl Bílek.

Manažer Šmicer zamířil do Bordeaux za Plašilem

Manažer národního týmu Vladimír Šmicer vyrazil sledovat záložníka Jaroslava Plašila do Bordeaux, kde dříve sám hrával. S prezidentem klubu zatím neoficiálně diskutoval o možnosti uvolnit Plašila pro potřeby reprezentace ještě před koncem sezony. "Jde o to, aby si mohl také trochu odpočinout po sezoně. Všichni ostatní reprezentanti budou mít alespoň kratší dovolenou, ale on jediný by den před odjezdem na soustředění do Rakouska ještě hrál. I pro zdraví hráče by bylo vhodnější, aby měl pár dnů na regeneraci," uvedl Šmicer.

Vedení Bordeaux prý prosbu české strany chápe, rozhodne se ale až v dalších týdnech podle toho, jak se bude týmu dařit ve francouzské lize. "Dvě až tři kola před koncem by mohlo být jasno, zda ještě o něco budou hrát. I sobotní remíza 1:1 s Dijonem jim ale boj o pohárové příčky oddálila," dodal manažer reprezentace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články