Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bílek udělal další změnu v nominaci, zraněného Hübschmana nahradí Hořava

Praha - Již třetí změnu v nominaci musel před středečním přípravným zápasem proti Slovensku udělat Michal Bílek. Kromě Rajtorala a Laštůvky, kteří byli nahrazeni Grigarem s Latkou, bude českému výběru chybět kvůli zranění i Tomáš Hübschman ze Šachtaru Doněck. Na jeho místo byl dodatečně povolán záložník Sigmy Olomouc Tomáš Hořava, pro něhož je to premiérová pozvánka do seniorské reprezentace.

Tomáš Hořava
zdroj: ISIFA

Hořava je už třetím hráčem Sigmy, kterému vynesly dobré výkony v podzimní části první ligy nominaci do reprezentace. Před ním už Bílek z vedoucího týmu tabulky premiérově povolal také nejlepšího střelce nejvyšší soutěže Michala Ordoše a Martina Pospíšila.

Hořava v minulosti patřil ke stabilním členům reprezentační jednadvacítky, za kterou odehrál 17 utkání a vstřelil jeden gól. Naposledy reprezentoval na loňském evropském šampionátu hráčů do 21 let v Dánsku v duelu o účast na olympijských hrách v Londýně proti Bělorusku.

Bílek udělal dvě změny už v pátek. Zraněné Františka Rajtorala s brankářem Janem Laštůvkou nahradili nováček Martin Latka a Tomáš Grigar. Spolu s Hořavou je v aktuální nominaci už sedm nováčků. 

Reprezentace se sejde v pondělí v Praze, v úterý pak odcestuje vlakem do Olomouce, kde se o den později utká se Slovenskem. Jde o poslední akci národního týmu v letošním roce.

Je nám líto, video expirovalo.
Nováčkem v nominaci Michala Bílka je Tomáš Hořava
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články