Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Bílek skončil u jihlavských fotbalistů, nahradí ho generální manažer Jinoch

Jihlava - Michal Bílek i jeho asistenti skončili u fotbalistů Jihlavy. Informaci jako první přinesl server iDNES.cz, klub ji posléze potvrdil. Na Bílkovo místo nastupuje dosavadní generální manažer Josef Jinoch, asistovat mu budou Petr Čuhel a Michal Kadlec. Jihlava sedm kol před koncem prvoligové sezony ztrácí čtyři body na nesestupové pozice.

Michal Bílek
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Jihlavští na jaře prohráli pět ze sedmi ligových zápasů, bodovali jen s Hradcem Králové (3:1) a Slováckem (0:0). Naposledy Vysočina nezvládla sobotní záchranářský souboj na hřišti Bohemians 1905 a Pražanům podlehla 0:1.

"Je mi to líto, ale nakonec jsme se rozhodli přistoupit k tomuto nepopulárnímu kroku. Naší snahou je se pokusit nějakým způsobem psychiku hráčů ještě zvednout a v závěrečných kolech zabojovat o záchranu nejvyšší soutěže," řekl majoritní vlastník klubu František Vaculík.

Je nám líto, video expirovalo.
Bílka nahradí v Jihlavě Jinoch

Bílek převzal Jihlavu v polovině září po Slovákovi Michalu Hippovi a do české nejvyšší soutěže se vrátil po více než osmi letech. Špatný vstup do sezony ale jednapadesátiletý kouč nedokázal napravit a s týmem vyhrál jen tři ligová utkání.

Devětačtyřicetiletý Josef Jinoch je bývalým hráčem Slavie Praha, Českých Budějovic, Hradce Králové, Liberce, Příbrami a Bohemians. V nejvyšší soutěži celkem odehrál 180 utkání. Jako sportovní ředitel působil ve Slavii a v Liberci, mezi lety 2009-2015 byl sportovním manažerem FC Vysočina. Na konci jara 2015 Jinoch neodolal vábení Slavie Praha, kde přijal post sportovního ředitele. Z něj však byl odvolán společně s koučem Dušanem Uhrinem na konci srpna 2016. Nyní se do Jihlavy vrací s cílem odvrátit sestupovou hrozbu.

Hlavně nesestoupit

"Cíl je jednoznačný - byl bych hrozně rád, aby Vysočina udržela svoji příslušnost k nejvyšší soutěži. Stejně jako to dokázala v předchozích čtyřech letech," uvedl Jinoch.

Jeho trenérské angažmá je zatím domluveno jen do konce ročníku. "Co bude poté, zatím vůbec neřešíme. Myslím si, že taková debata ani do konce sezony neproběhne. Nyní se musíme koncentrovat na úspěšné dohrání ročníku. Tedy na záchranu, které všichni věříme. Nikdo nechceme být podepsáni pod sestupem mužstva z první ligy," řekl Jinoch.

Zdroj
ČTK, idnes.cz, fcvysocina.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články