Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Bílek: Sestavou už moc hýbat nebudu. Nejvíc chybí Darida

Praha - Kouče Michala Bílka mile překvapila forma jeho svěřenců z přípravy proti Maďarsku (1:1). Kladně vidí zejména debutanty Ondřeje Vaňka, Václava Procházku a Michaela Rabušice. "Dobře se jevili i další hráči, kteří toho za reprezentaci tolik neodehráli, jako Hušbauer. Máme nyní mnohem více variant," uvedl Bílek. Ten proto nemá v plánu před zářijovou kvalifikací o mistrovství světa výrazněji zasahovat do nominace.

Je nám líto, video expirovalo.
Bílka potěšila forma reprezentantů

Výkon hráčů byl podle Bílka takový, že by se většina z nich měla objevit i v nominaci na kvalifikační zápasy s Arménií a Itálií. "Velké změny nechystám. Teď jsme měli 18 hráčů, na kvalifikaci jich bude 23. Přibudou Petr Čech s Tomášem Rosickým, Tomáš Hübschman, počítáme i s Davidem Lafatou."

Nominace ale podle něj není nijak uzavřená a šance pro další hráče tu je. "Tak jako byl teď povolán Vaněk z Jablonce, může být příště v nominaci kterýkoli jiný hráč, který si o pozvánku řekne momentální formou," upozornil. Bílka tak jen mrzí, že proti Arménii nemůže hrát plzeňský záložník Vladimír Darida, který je v trestu. "To je pro nás velká komplikace, protože z Daridy se stal náš klíčový hráč."

Kouč Michal Bílek: "Snažíme se hrát ofenzivně, takže okénka v obraně samozřejmě nějaká byla. Vždy je ale důležité, abychom dali o gól více než soupeř."

Spokojen byl i s přechodem na rozestavení se dvěma útočníky. "Poměrně nám sedlo a na hráče, které máme momentálně k dispozici, se asi hodí více. Je velká pravděpodobnost, že ho použijeme i na Arménii," prohlásil kouč. Rozestavení se mu osvědčilo i přesto, že si Maďarsko vypracovalo několik dobrých šancí. Důležitější podle Bílka je, že Češi byli v ofenzivě lepší a nevyhráli jen kvůli slabé koncovce.

Porážkám kvalifikačních soupeřů v přípravě nepřikládá velkou váhu. A to včetně prohry Arménie 0:2 v Albánii. "Měli jsme tam pozorovatele. Podle prvních zpráv Arménie nastoupila bez pěti hráčů, kteří hráli na jaře proti nám. Proto to o ničem nevypovídá," míní Bílek, který varuje před podceněním soupeře. "Arménie vyhrála 4:0 na Slovensku i v Dánsku. Venkovní zápasy jim svědčí."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články