Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bílek: Satisfakci po výhře nad Ukrajinou necítím

Praha - Kouč českých fotbalistů Michal Bílek nevnímá výhru 4:0 v přípravném duelu proti Ukrajině jako satisfakci za ostrou kritiku, která se na jeho hlavu a na národní tým snesla po výkonech v předešlých zápasech. Reprezentační trenér je rád, že se mužstvo v napjaté situaci semklo a ukázalo vnitřní sílu. Před závěrem evropské kvalifikace je optimistou a věří, že Češi projdou do baráže o účast na šampionátu a uspějí v ní.

Michal Bílek
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

"Kritika je tu od začátku mého působení u národního týmu. Je pravda, že v těch uplynulých měsících to gradovalo, ale já pod tlakem budu až úplně do konce. Žádnou satisfakci necítím, naopak mám radost, že to v tom přípravném zápase vyšlo. Nic víc, nic míň," řekl Bílek.

Právě po víkendovém duelu proti Skotsku některá média vystupňovala svoji kritiku na adresu českého týmu, který se ocitl pod tlakem už po srpnové porážce 0:3 v přípravném utkání v Norsku. Bílka potěšilo, jak se hráči proti Ukrajině s těžkou situací vyrovnali.



"Od první minuty bylo vidět, že hráči vnímají situaci, která tu byla. Každá kritika nás semkne. Ta nálada nebyla příliš optimistická, ale o to víc se hráči semkli. Včera to bylo na nich vidět, že nepříznivou sérii chtějí změnit. Vyhráli jsme 4:0, příležitost dostali i další hráči a velmi příjemně mě překvapili," pochvaloval si Bílek nejvyšší výhru národního týmu pod jeho vedením.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce hráčů a trenéra po utkání Česko - Ukrajina



Češi mají před závěrečnými dvěma zápasy kvalifikační skupiny proti Španělsku a v Litvě na druhé místo tabulky dvoubodový náskok před Skotskem a Bílek věří, že jim baráž neuteče. "Pořád máme situaci ve svých rukou a chtěli bychom ji mít až do konce. Pokusíme se doma se Španěly neprohrát. U nich jsme byli krůček od vytouženého bodu a věřím, že když zopakujeme ten výkon, můžeme bod vydolovat," dodal Bílek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články