Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Bílek s Rosickým se v hodině dvanácté stále snaží myslet pozitivně

Turín - Už téměř čtyři roky je Michal Bílek reprezentačním trenérem českých fotbalistů, často se na jeho hlavu snášela kritika expertů a fanoušci téměř neustále volají po jeho odvolání. Ale teď prý sám cítí, že je mužstvo pod jeho vedením v nejprekérnější situaci. Kouč národního týmu si uvědomuje, co všechno obnáší úterní kvalifikační zápas na půdě věhlasné Itálie a nutnost zvítězit. Bodová ztráta by totiž mohla znamenat konec nadějí v boji o postup na světový šampionát do Brazílie.

Sport
zdroj: ČT4

Bílek se však dnes v Turíně snažil zachovat nadhled a klidnou tvář. Špatný konec úterního utkání si připustit nechce. "Je fakt, že během mého působení jsem byl já i tým pod obrovským tlakem mnohokrát. A teď víme, jaká je aktuální situace. Je nejsložitější po dobu mého působení u reprezentace. Ale snažím se myslet pozitivně, chceme tady uspět," prohlásil.

Jeho tým musí hrát na vítězství, Bílek ale odmítá bezhlavé útočení. Mužstvo však bude nabádat k maximální možné aktivitě. Podobně jako před červnovým vzájemným zápasem v Praze, kde Češi uhráli bezbrankovou remízu, ale většinou byli lepším týmem.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi před zápasem s Itálií

"Domácí zápas by pro nás mohl být návodem, jak uspět i tady. Pokud aktivní výkon zopakujeme, šanci máme. V Praze jsme byli zklamaní, že jsme Italy neporazili. Na druhou stranu to neznamená, že se tady hned pohrneme do bezhlavého útočení," uvedl Bílek.

Pavel Nedvěd o šancích reprezentace:

Máme poslední šanci, ví Rosický

I kapitán Tomáš Rosický dobře ví, o co Češi na stadionu Juventusu hrají. "Máme poslední šanci," souhlasil Rosický. A viditelně jej neopouštěl ani optimismus. "My se sem těšíme. Myslím, že nás čeká skvělý zápas," prohlásil Rosický.

Nechce se stresovat tím, že mu možná uniká šance představit se v příštím roce na mistrovství v Brazílii. "Jsme v nejtěžší situaci za poslední roky. Ale když ještě nějakou šanci máme, stojí za to o ni bojovat ze všech sil," podotkl dvaatřicetiletý tvůrce české hry.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články