Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bílek s Čechem počítá, uvažuje o náhradníkovi za Baroše

Praha - Fotbalová reprezentace má před baráží o účast na mistrovství Evropy proti Černé Hoře problémy se zraněnými hráči. Na srazu chyběl brankář Petr Čech, zdravotní potíže mají Tomáš Pekhart, Roman Hubník i Jan Rajnoch. Pokud by přetrvávaly problémy útočníků, především pak rekonvalescenta Milana Baroše, trenér Michal Bílek je připraven povolat někoho z trojice Jiří Štajner, Václav Svěrkoš, Jan Chramosta. Baroš se ale uzdravuje, dnešní prohlídka ukázala, že svalová trhlina se již zacelila. Na tréninku vyklusával spolu s kondičním trenérem Alešem Kaplanem a po 45 minutách hřiště opustil. Čech, který o víkendu utrpěl zlomeninu nosu, by měl dorazit ve středu a podle Bílka je pravděpodobné, že na páteční zápas bude připraven. Další vyšetření gólmana Chelsea potvrdilo, že se Čech nemusí podrobit okamžité operaci.

Bílek se během dopoledne dozvěděl příznivou zprávu, Baroš se totiž po boku reprezentačního lékaře Petra Krejčího vrátil z nemocnice. Tam se podrobil důkladné prohlídce magnetickou rezonancí. Pokud by ale Barošův stav nebyl příznivý, kouč má v záloze náhradní řešení. "Zatím věřím, že bude v pořádku, ale pokud by Milan nemohl hrát, museli bychom povolat dalšího hráče," uvedl Bílek.

Naopak dalšího gólmana povolávat nehodlá, i pokud by Čech hrát nemohl. "Za prvé stále věříme, že Petr ve středu dorazí za námi. Ale i kdyby chytat nemohl, máme dostatečně zkušené další dva brankáře, abychom se s tím vyrovnali," řekl Bílek na adresu Jaroslava Drobného a Jana Laštůvky, který naposledy odchytal klíčový zápas ve Skotsku.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace se sešla před baráží

Čech je nyní v Londýně v péči lékařů, kteří se rozhodují, zda mu povolí návrat do branky. Brankář si nechává vyrobit speciální obličejovou masku, která by zraněné místo měla ochránit. "Takhle narychlo jsme v Česku nesehnali firmu, která by masku vyrobila a také s tím nemáme zkušenosti. Proto se do toho vložila Chelsea, která má kontakt na firmu v Miláně, kde si ji Petr v úterý nechá vyrobit. Ve středu či ve čtvrtek přiletí a uvidíme, jestli ho to nebude limitovat. Podle toho se rozhodneme o jeho startu," uvedl Krejčí.

Milan Baroš
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Dnešního reprezentačního tréninku se nezúčastnil ještě Jan Rezek, kterého čeká dohrávka kyperské ligy. Kromě Baroše a Čecha mají zdravotní komplikace také Jan Rajnoch, Tomáš Pekhart a Roman Hubník, který místo tréninku individuálně rehabilitoval uvnitř strahovského stadionu, Podle Krejčího to není nic neobvyklého. "Při těchto listopadových termínech je to běžné. Podzimní sezona se blíží ke konci, a tak zdravotní komplikace přibývají," prohlásil Krejčí.

Petr Čech
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Tréninku se zúčastnil i kapitán Tomáš Rosický, u kterého panovala obava z nachlazení, podle Krejčího je však v pořádku. "Tomáš vypadá výborně. Žádný problém mi nehlásil," dodal Krejčí. Tomáš Pekhart byl rád, že ho lékaři vůbec na sraz pustili. "Mám pořádnou zhmožděninu, ale snad se to dá během několika dnů dohromady," doufá útočník Norimberku.

Národní tým se bude až do středy připravovat na Strahově, ve čtvrtek už absolvuje přípravu v letenské Generali Areně, kde se v pátek bude utkání s Černohorci hrát. Odveta je na programu v úterý 15. listopadu v Podgorici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články