Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bílek před přípravou v Turecku váhá nad složením zálohy

Manisa (Turecko) - Dilema nad složením záložní řady řeší před přípravným utkáním v Turecku kouč fotbalové reprezentace Michal Bílek. O většině postů v sestavě má jasno - třeba na hrotu útoku znovu dostane šanci David Lafata. Stále však váhá nad tím, kterými hráči obsadí kraj středové formace. Přímý přenos utkání Turecko-ČR nabídne ve středu od 19:00 ČT sport a náš web.

Michal Bílek
zdroj: Vít Šimánek

"Nejsem definitivně rozhodnutý, ale není to tak podstatné. Stejně chci, abychom nejpozději v 55. minutě hráče prostřídali a udělali větší obměnu týmu," uvedl Bílek. Nejvíc zřejmě váhá nad tím, kdo z trojice Petr Jiráček, Bořek Dočkal a Ladislav Krejčí zůstane na lavičce. S Matějem Vydrou, který se letos ve druholigovém anglickém Watfordu blýskl 19 góly, Bílek počítá podle všeho do základní sestavy a také na jeden z krajů. "Matěj bude hrát tam, kde ho tým bude nejvíc potřebovat," naznačil, že Vydra bude podporovat Lafatu spíš z druhé vlny.

Jisté je, že v základní sestavě po osmi měsících vyběhne uzdravený Tomáš Rosický. "Bude hrát tolik, kolik vydrží," řekl Bílek na adresu hráče Arsenalu. Rosický, který letos zasáhl jen do pěti soutěžních zápasů, netuší, jakou minutáž v prvním reprezentačním utkání od loňského Eura zvládne.

Fotbalisté nevyrazili za přípravou na hlavní stadion v Manise, kde budou čelit domácímu výběru, ale na tréninkové centrum místního druholigového klubu. Češi tak vyhověli žádosti domácích pořadatelů, kteří chtějí co nejvíc šetřit nově položený trávník.

Sám Bílek by si přál, aby jeho tým v přípravném duelu zabral a nabral sebedůvěru před březnovým pokračováním kvalifikace o MS a duely proti Dánsku a Arménii. Nerad by zažil, aby jeho tým Turecku podlehl stejně snadno jako před třemi lety během přípravy v USA. Tam Češi prohráli 1:2, ale celý zápas byli v hluboké defenzivě. "Turecko nás tam přehrálo, teď to zase bude velmi těžký zápas. Ale my chceme před kvalifikací dobrý výsledek, který nám pomůže. Víme i to, jaká kritika se může přivalit i po přípravném utkání," dodal Bílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Odlet fotbalistů k přípravnému zápasu do Turecka
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články