Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bílek po kolapsu s Finskem: Nebudeme-li hrát se zaujetím, nemáme šanci

Praha - Facka, kterou si po dřívějších blamážích před třemi roky ve Spojených arabských emirátech a loňském nezdaru v Norsku už nepřál dostat. Tak dnes hovořil kouč fotbalové reprezentace Michal Bílek o úterní prohře 0:1 s Finskem v přípravném utkání v Teplicích. Kouč věří, že pro hráče bude hlavně jejich představení z prvního poločasu mementem. A v říjnu poslední nezdar odčiní při pokračování světové kvalifikace v domácích duelech s Maltou a Bulharskem.

Michal Bílek
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Bílek věří, že hráči v sobě zase najdou dost morálních sil, aby na prohru s Finy nechali zapomenout. Podobně jako před dvěma lety, kdy nezvládli první duel evropské kvalifikace s Litvou nebo v červnu na Euru, kde na jeho startu utrpěli debakl 1:4 s Ruskem.

"Ale radši bych teď už žádnou facku nedostal. Po zápase s Finskem jsme se totiž zase dostali pod tlak. Na mistrovství světa moc chceme, musíme zvládnout další dva zápasy. Ale jestli budeme hrát jako první půli s Finskem, nemáme šanci," řekl Bílek na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Na pohodlná vítězství reprezentace nemá

Reprezentační kouč netajil, jak jej rozladila porážka a hlavně přístup celého týmu k úvodu zápasu s Finy. Češi před přestávkou inkasovali gól a nespasilo je ani zlepšení po změně stran. "Hráči si asi mysleli, že Finsko v první půli přehrají nějakou pohodlnou hrou. Ale na něco takového nemáme tým. Pokud nebudeme hrát se zaujetím, jaké jsme ukázali v Dánsku nebo na mistrovství Evropy, nemáme šanci," prohlásil Bílek.

Vnímá i to, že prohru s Finskem nesou nelibě fanoušci, kteří už dlouho dávají najevo svoji nespokojenost a často kritizují i jeho samého. "Každý takový výpadek je nepříjemný. Ale když lidé vidí, že hráči nepracují na sto procent jako v první půli s Finskem, tak nám to škodí. Podporu fanoušků v domácích zápasech s Maltou a Bulharskem totiž budeme moc potřebovat," uvedl Bílek.

Objeví se v týmu Dočkal?

Vyloučil ale také, že by některý z hráčů úterní nezdar "odnesl" vyřazením z nominace před dalším kvalifikačním dvojzápasem. "Nechci říkat, že po prohře s Finskem dojde k nějakým změnám, to v žádném případě," prohlásil Bílek. Výrazné rošády odmítl, nějaká z nových tváří se však podle něj v týmu objevit může.

Bílek si všímá hlavně formy záložníka Bořka Dočkala, který v norském Trondheimu letos nasázel osm gólů v ligové soutěži a od léta se trefil už šestkrát v Evropské lize. "Dočkala sledujeme už delší dobu, pojedeme se na něj podívat," uvedl Bílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Po zápase s Finskem
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články