Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bílek: Nevylučuju, že ke změně trenéra může dojít

Praha - Kouč fotbalové reprezentace Michal Bílek si nemyslí, že by pro něj přípravný duel se Slovenskem mohl být posledním v roli trenéra národního týmu, i když předseda FAČR Miroslav Pelta uvedl, že jeho důvěra je pouze omezená. Bílek po duelu se Slovenskem plánuje s Peltou schůzku a hodnocení uplynulého roku, ale neřeší to, že by mohl být odvolán. "Hovořili jsme spolu a nenaznačoval mně nic. Neslyšel jsem ani nic o omezené důvěře," řekl bývalý trenér Plzně a Sparty.

Pelta řekl, že při setkání s Bílkem mohou dojít k závěru, že reprezentační mužstvo potřebuje nový impulz. "Při tom sezení se musíme zamyslet, jestli jsme udělali skutečně všechno, co jsme měli. Protože ne se všemi jeho (Bílkovými) kroky a už vůbec ne s některými výkony mužstva jsem spokojený. Je třeba si říct, jestli trenér, realizační tým a jimi vybrané mužstvo má potenciál na to, aby postupový cíl splnilo."

Reprezentační trenér Peltovo vyjádření zaznamenal, předsedova slova ho ale prý nechávají klidným. "Soustředím se na svoji práci a nepřemýšlím, co by se eventuálně mohlo stát. Otázku, jestli hraju o budoucnost, dostávám před každým zápasem a v žádném případě mě to neznervózňuje."

Michal Bílek: "Pokud se dojde k závěru, že postup do čtvrtfinále mistrovství Evropy nebyl takový úspěch a naše kvalifikační skupina je rozehrána velmi špatně, nevylučuju, že může ke změně dojít."

Bílek se dlouho těšil Peltově důvěře. Už před startem červnového mistrovství Evropy podepsal novou smlouvu a po postupu do čtvrtfinále turnaje automaticky vstoupila v platnost opce, která Bílkovi zajistila pokračování u týmu i v kvalifikaci o postup na MS 2014.

Kouče národního mužstva však trvale kritizují odborníci i fanoušci za neatraktivní herní projev. Po říjnové kvalifikační bezbrankové remíze s Bulharskem vznikla petice požadující Bílkovo odvolání, která do dnešního dne získala přes 23 tisíc podpisů.

Bílek, který reprezentaci vede tři roky, podle svých slov vnímá tlak, který je na jeho pozici vytvořený. Proto by si v přípravě se Slovenskem přál dobrý výsledek. Na následné schůzce s Peltou prý ale bude připravený na všechny možné varianty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články