Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Bílek: Jsem hrdý, jak to tým zvládl

Podgorica - České fotbalisty pohltila euforie, poté co dnes zvládli odvetu utkání o postup na mistrovství Evropy a po výhře 1:0 v Černé Hoře zkompletovali úspěšnou barážovou misi. Trenér Michal Bílek řekl, že je na tým, který byl dlouho kritizován, hrdý. "Mám obrovskou radost, všichni jsme maximálně spokojení. V baráži jsme vyhráli zaslouženě. Doma jsme s Černou Horou předvedli velmi dobrý výkon, tady v odvetě zase zodpovědný. A hodně nás uklidnila důležitá branka," připomněl Bílek pro ČT vítěznou trefu záložníka Petra Jiráčka z 81. minuty, který český výběr definitivně poslal na Euro.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Bílek si cení toho, že tým ukázal vnitřní sílu, i když do kvalifikace vkročil domácí prohrou s Litvou a v přípravných zápasech jej většinou drtila tvrdá kritika. "Po prohře s Litvou jsme byli pod stresem až do úplného konce. O to víc si cením, jak to kluci zvládli. Smekám před nimi a jsem rád, že jsem mohl být součástí tohoto týmu," řekl Bílek.

Brankář Petr Čech také ocenil, jak se Češi v kvalifikaci přenesli přes těžké okamžiky. "Kvalifikaci jsme nezačali ideálně, nikdo nám po prohře s Litvou moc nevěřil. Museli jsme se semknout a skousnout hodně věcí. Ale dnes jsme uhráli vítězství, které nás posouvá na Euro, a já jsem za to strašně rád. Snad na šampionát přijedou fanoušci, kteří za námi stáli pořád a fandili nám," uvedl Čech.



V dnešním utkání byl v permanenci hlavně ve druhém poločase, kdy Černohorci měli několik šancí a jednou nastřelili i břevno. "Podařilo se jim pár akcí, měli nějaké závary a někdy i trochu štěstí. Ale za obětavý výkon jsme si postup zasloužili," řekl Čech.

Kapitán Tomáš Rosický také po postupu netajil své nadšení. "Euforie po zápase a v kabině byla moc pěkná. Jsou to zvláštní a pěkné okamžiky, které přicházejí zřídka," radoval se Rosický, který se spoluhráči po zápase vyhazoval nad hlavu kouče Bílka. "Trenér je těžkej, musí potrénovat, aby trochu zhubl," žertoval Rosický. "Baráž byla o dvou velkých bitvách. Byly to velmi těžké zápasy a hlavně dnes jsme to jen odbojovali. Celý tým to zvládl velmi dobře," řekl Rosický.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy hráčů a trenéra po utkání
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články