Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Bílek chce pro reprezentaci dál hledat nové hráče

Praha - Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek chce při výběru hráčů dál hledat nové adepty, byť jeho první turnaj loni v listopadu ve Spojených arabských emirátech skončil s řadou nezkušených hráčů nezdarem. Bílkův pohled na věc nezměnila ani poslední reprezentační akce, i když třeba 3. března ve Skotsku by už rád měl pohromadě kostru mužstva s oporami, které v SAE chyběly.

"Když jsem k reprezentaci nastupoval, tak jsem řekl, že nastal čas, aby se ukázali mladší kluci, a v té cestě hledání nechceme ustoupit. I proto, že do startu kvalifikace je času dost," řekl Bílek. Reprezentace podle něj není uzavřena nikomu, přestože národní tým v Emirátech vyhořel. Bílek nikoho dopředu neodepisuje, přesto si podle něj někteří hráči při poslední blamáži výhledově pohoršili. "Nezavrhnul jsem nikoho, sledujeme dál všechny hráče širšího kádru. Ale u některých bylo v Emirátech znát, že je možná reprezentace nad jejich síly," uvedl Bílek, aniž uvedl konkrétní jména.

Přestože je turnaj v SAE už minulostí, Bílka vzpomínky dál trápí. I s odstupem tvrdí, že klíčovým bodem pro úspěch mužstva v budoucnu bude přítomnost kreativních hráčů Tomáše Rosického a Jaroslava Plašila, bez nichž byla reprezentace naposledy bezzubá. "Absence takových hráčů nás trápí, v Emirátech to bylo jasně vidět. Chyběli nám hráči, kteří by se sami uvolnili, dali finální přihrávku a pokusili se o zakončení. Když takové situace nebudeme vyhledávat, tak to lepší být nemůže," uvedl Bílek.

"Alarmující bylo, že se hráči snažili, nic neodflákli, a přesto to na turnaji nestačilo. Kluci se musí zamyslet, jestli na sobě nemají pracovat ještě víc," přidal se předseda svazu Ivan Hašek.

Bílek plánuje, že během jara otestuje i některé adepty z úspěšné jednadvacítky, která bez ztráty bodu prochází evropskou kvalifikací. Na druhou stranu už chce stabilizovat základ týmu kolem největších opor, s nimiž by rád vyrukoval v nejbližším přípravném klání ve Skotsku. "Hodláme mít co nejsilnější sestavu. Ale budou tam i hráči, které zase budeme zkoušet," naznačil Bílek.

Radost české jednadvacítky
zdroj: ČTK
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články