Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Bílek: Čeká nás těžké utkání, ale jsme silnější než na podzim

Olomouc - Těžký zápas, který by mohl hodně napovědět o šancích české fotbalové reprezentace v kvalifikaci o mistrovství světa v Brazílii. Tak vidí zítřejší utkání českého výběru proti Dánsku trenér Michal Bílek. "Případné vítězství by nám v kvalifikaci hodně pomohlo," potvrzuje Bílek.

Michal Bílek
zdroj: Vít Šimánek

Dánsko je zatím v tabulce kvalifikační skupiny B na předposledním místě, když ze třech zápasů ziskalo jen dva body, ale dle českého trenéra rozhodně nepůjde o jednoduché utkání. "Očekáváme stejný zápas jako v Dánsku, tedy velmi těžký. Víme, že již dlouho nezískali tři body, ale to nic nemění na tom, že je to silný a zkušený tým, takže nás nečeká nic jednoduchého," řekl český kouč na adresu celku, jehož hlavními tahouny jsou obránce Liverpoolu Daniel Agger a záložník Ajaxu Christian Eriksen.

Síly soupeře si je vědom i kapitán českého týmu Tomáš Rosický, který do kvalifikace kvůli zranění doposud nezasáhl. "Uvědomujeme si, že zde budou chtít Dánové vyhrát, nebo alespoň bodovat. Ale my chceme vyhrát taky," řekl český kapitán. "Dánové jsou velice dobří kombinačně, ale my se budeme samozřejmě snažit o to samé, a myslím si, že by diváci zítra mohli vidět velice dobrý fotbal," dodal.

"Jsme silnější než na podzim"

Oproti prvnímu podzimnímu střetnutí, ve kterém Češi v Kodani remizovali 0:0, trenér českého výběru cítí, že jeho svěřenci se nacházejí v daleko lepším rozpoložení, což by se mělo projevit i na jejich výkonu. "Na podzim jsme nebyli v optimální pohodě. Zdravotní stav je oproti té době daleko lepší, hodně nám pomohly dva vítězné zápasy proti Slovensku a Turecku. Věřím, že jsme díky tomu o něco silnější než na podzim," prozradil Bílek.

I přes povedené období si je však Bílek stále vědom silného tlaku, který je na reprezentaci kladen. "Dvakrát jsme sice vyhráli, ale v posledním kvalifikačním duelu proti Bulharsku jsme pouze remizovali, a tak by další ztráta byla komplikací," řekl Bílek.

Hráči si dle něj však uvědomují, o co českému výběru jde. "Myslím si, že všichni hráči ví, o co v tomto týdnu hrajeme, a ví, že můžeme hodně získat, ale i ztratit," zdůraznil Bílek.

O sestavě zatím jasno není, otazník visí nad Rosickým

Příjemné dilema řeší Bílek v otázce základní sestavy. V týmu se díky návratu zraněných a dobrým výkonům nováčků vytvořil přetlak. "O sestavě ještě nejsem vůbec rozhodnutý. Těch variant máme víc," prozradil Bílek.

Jediným, jehož stav není prozatím stoprocentní, je kapitán českého celku Tomáš Rosický, kterého trápí nakopnutý sval. Bílek i sám Rosický jsou si však jisti, že do zápasu tahoun týmu nastoupí. "Uvidíme, jak to u Tomáše bude. Dneska je poprvé na tréninku. Myslím si však, že se jeho stav zlepšil a zítra bude k dispozici," řekl Bílek.

"Já půjdu normálně trénovat a počítám s tím, že budu zítra trenérovi k dispozici. Pak už bude na něm, jestli mě nechá hrát," dodal Rosický.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články