Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bilbao remizovalo s Málagou, Atlético Madrid je třetí

Madrid - Ani jeden ze soupeřů českých týmů v Evropské lize, Atlético Madrid a Athletic Bilbao, ve čtvrtém kole španělské ligy neprohrál. Atlético si poradilo s Valladolidem, který porazilo 2:1. Kromě toho, že rozdrtilo Chelsea v evropském Superpoháru, tak s jedním zápasem k dobru okupuje třetí pozici a ztratilo pouhé dva body za remízu v Levante. Athletic Bilbao měl o poznání turbulentnější vstup do sezony, finalistovi Evropské ligy se nicméně vrací forma a teď si připsal bod za bezbrankovou remízu s výbornou Málagou.

Útočník Atlética Falcao
zdroj: ISIFA

Atlético Madrid přivítalo na stadionu Vicente Calderóna, kam 4. října ve svém nejbližším utkáním Evropské ligy zamíří Plzeň, nováčka z Valladolidu. O výhře 2:1 stačilo rozhodnout už před poločasovou přestávkou. Po půlhodině se totiž trefil stoper Godín a v poslední minutě úvodní půle zvýšil z penalty Falcao. Soupeř stačil jen zásluhou Buena snížit na konečných 1:2. Atlético tak nepřipravil o třetí výhru v sezoně a posun na třetí místo tabulky, kde má navíc oproti soupeřům zápas k dobru.

V popředí se překvapivě drží i Mallorca, která si poradila 2:0 s trápícím se favoritem z Valencie. Ostrované jsou v tabulce druzí za Barcelonou, zatímco účastník Ligy mistrů je s jedinou výhrou čtrnáctý.

Těžší duel než Atlético čekal na soupeře pražské Sparty z Evropské ligy. Bilbao přivítalo na svém stadionu Málagu, která se mohla v případě výhry posunout na druhé místo v tabulce. Po bezbrankové remíze však o skóre zaostává za Mallorkou a je třetí. Baskové jsou s pěti body patnáctí.

Kvůli sabotáži na osvětlení na stadionu De Vallecas bylo odloženo madridské derby mezi Rayem Vallecano a Realem. Kabely vedoucí k reflektorům podle prezidenta Vallecana Raúla Martína Presy poničili neznámí vandalové. Pořadatelé chtěli původně duel odehrát a se zpožděním začali pouštět fanoušky na stadion, ale ani do nejzazšího termínu 22:00 se nepodařilo osvětlení naplno zprovoznit.

Na improvizované tiskové konferenci na trávníku podle serveru El Mundo Presa naznačil, že by se duel mohl odehrát v náhradním termínu již v pondělí.

Výsledky nedělních zápasů 4. kola Primera División

Mallorca - Valencie 2:0 (8. Casadesus, 55. Arizmendi), Levante - San Sebastian 2:1 (70. Barkero z pen., 86. Martins - 23. Zurutuza), Atlético Madrid - Valladolid 2:1 (31. Godín, 45. Falcao z pen. - 55. Bueno), Bilbao - Málaga 0:0,

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články