Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bilbao nekladlo Barceloně odpor, Sevilla remizovala s Villarrealem

Madrid ‒ Barcelona nezaváhala proti Bilbau, které porazila 3:0, a snížila svůj odstup od vedoucího Realu na jediný bod. Madridský klub ale má dva zápasy k dobru. Zaváhala naopak třetí Sevilla, která remizovala s Villarrealem 0:0 a na Barcelonu ztrácí dva body.

Utkání Barcelona - Bilbao
zdroj: ČTK/EFE autor: Toni Albir

Pod ztrátu Sevilly se podepsal i domácí záložník Samir Nasri, který ve 49. minutě neproměnil penaltu. Gaspar v pokutovém území fauloval Vitola, ale Nasri slabou střelou nechal jen vyniknout brankáře Asenja.

Ben Yedder později dostal míč do sítě hostů, ale gól nebyl uznán kvůli ofsajdu. Na konci ještě pozorný Asenjo zblízka zneškodnil hlavičku Iborry. Sevilla tak nenapravila minulou porážku 1:3 na půdě Espaňolu Barcelona a přišla o domácí šňůru tří ligových výher.

V sestavě Barcelony dostal ojedinělou šanci Paco Alcácer a v 18. minutě se za důvěru odvděčil úvodním gólem. Ještě do přestávky se prosadil z přímého kopu Lionel Messi. Ze standardní situace se v dresu domácích trefil už posedmadvacáté, což je klubový rekord. Na konečných 3:0 upravil po individuální akci Arturo Vidal.

V základní jedenáctce Bilbaa se objevil i dvaadvacetiletý obránce Yeray Álvarez, který tak nastoupil k utkání necelé dva měsíce po operaci rakoviny varlat.

Po dvou remízách za sebou se tří bodů dočkalo Atlético Madrid, když sice do zápasu s Leganés vstoupilo neproměněnou penaltou Griezmanna, ale díky dvěma gólům Torrese nakonec vyhrálo 2:0. 

Zápas ve Vigu mezi domácí Celtou a prvním Realem Madrid byl z bezpečnostních důvodů odložen, protože část stadionu Balaídos poničil silný vítr a déšť.

Fotbalisté Granady porazili Las Palmas 1:0 a po druhém vítězství v sezoně opustili poslední místo v tabulce. Zápas rozhodl v 17. minutě brazilský záložník Andreas Pereira parádní střelou zpoza velkého vápna do pravého horního rohu branky.

Španělská fotbalová liga - 21. kolo:

Málaga - Espaňol Barcelona 0:1 (17. Piatti), FC Barcelona - Bilbao 3:0 (18. Alcácer, 40. Messi, 67. Vidal), Atlético Madrid - Leganés 2:0 (15. a 51. Torres), Valencie - Eibar 0:4 (28. a 77. Enrich, 45.+3 Adrian z pen., 57. García), FC Sevilla - Villarreal 0:0San Sebastian - Pamplona 3:2 (62. Navas, 72. Vela, 77. Juanmi - 25. Kodro, 79. León), Gijón - Alavés 2:4 (84. Traoré, 90. Castro - 10. Sobrino, 58. Santos z pen., 70. Édgar z pen., 85. Alexis), San Sebastian - Pamplona 3:2 (62. Navas, 72. Vela, 77. Juanmi - 25. Kodro, 79. León), Granada - Las Palmas 1:0 (17. Pereira).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články