Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Bielefeld překvapil Bayern. Schick skóroval, ale Leverkusen ztratil body s Mohučí

Nečekanou ztrátu přiravili Bayernu Mnichov v dohrávce 21. kola Bundesligy fotbalisté Bielefeldu, kteří vedli v Mnichově 2:0 a nakonec remizovali 3:3. Ani gól střídajícího Patrika Schicka nestačil Leverkusenu na výhru v utkání s Mohučí. V závěru zápasu dvakrát inkasoval a remizoval 2:2. Dortmund vyválčil stejný výsledek s Hoffenheimem, za který nastoupil poprvé od návratu po vleklém zranění v základní sestavě obránce Pavel Kadeřábek. Brankář Jiří Pavlenka vychytal čisté konto při bezbrankové remíze Brém s Freiburgem. Fotbalisté Frankfurtu prodloužili neporazitelnost na deset zápasů, když si poradili doma 2:0 s Kolínem nad Rýnem.

Patrik Schick v utkání s Mohučí
zdroj: DPA autor: Federico Gambarini

Bayern při návratu z mistrovství světa klubů, které vyhrál, přivítala o 25 stupňů nižší teplota než ve které hrál minulý týden v Kataru a prvním gólem obhájce titulu zmrazili i hosté. V deváté minutě otevřel skóre Michel Vlap a v 37. minutě vedl Bielefeld už 2:0 díky zásahu Amose Piepera.

Po pauze snížil 25. brankou v sezoně nejlepší střelec ligy Robert Lewandowski, ale dvougólové vedení Bielefeldu vrátil Christian Gebauer. Bayern však dokázal vyrovnat, když v 58. minutě skóroval Corentin Tolisso a v 70. minutě se prosadil Davies.

Bayern doma s Bielefeldem zaváhal po dlouhých 36 letech a v tabulce má po 21 kolech na prvním místě náskok pěti bodů před druhým Lipskem. Šestnáctý Bielefeld je stále na barážové pozici, ale od Herthy Berlín na patnácté příčce, která jako první zaručuje záchranu, ho dělí jen skóre.

Frankfurtu zařídili prodloužení úspěšné série trefami v druhém poločase Obite Evan N'Dicka a André Silva. Portugalský útočník dal v novém roce už devět branek, nikdo v pěti elitních evropských ligách nemá lepší bilanci.

Kolín nad Rýnem je čtrnáctý, Frankfurt se posunul na třetí místo.

Leverkusenu nepomohla ani Schickova branka

Úvodní branku Leverkusenu dal po 14 minutách Lucas Alario. S devíti brankami nejlepší střelec Bayeru v sezoně pak v 63. minutě přepustil místo Schickovi, který se po chvíli uvedl žlutou kartou za hrubost.

Český reprezentant se v 74. minutě nachomýtl ke gólové situaci Demaraie Graye, trefu však rozhodčí pro dotek Schickovy ruky s míčem neuznal. Po hře rukou předtím neplatila ani branka Mohuče.

Schickův moment přišel o 10 minut později, kdy v útoku do otevřené obrany využil nahrávky Graye a prostřelil brankáře mezi nohama. Leverkusen se sesypal v závěru zápasu - v 89. nejprve první brankou v soutěži snížil Robert-Nesta Glatzel a bod předposlednímu týmu zajistil Kevin Stöger.

Dortmund nevyhrál

V souboji dvou mužstev s velkou marodkou začal aktivněji Dortmund, ve 24. minutě skóre otevřel Jadon Sancho. Borussii však vedení vydrželo jen sedm minut, když se trefil Munas Dabbur. Obrat po půli završil druhý útočník Hoffenheimu Ihlas Bebou.

Skóre mohl následně změnit dortmundský talent Erling Haaland, jeho trefu v 57. minutě ale neuznal videorozhodčí. Dvacetiletý Nor se přece jen dočkal devět minut před koncem a dal svůj 14. gól v 15 ligových duelech. Vyrovnávací branku už sledoval Kadeřábek z lavičky, neboť byl po hodině hry střídán.

Pavlenka v brance Werderu příliš starostí neměl, připsal si dva zákroky a počtvrté v tomto ligovém ročníku udržel nulu. Zápas skončil remízou stejně jako v prvním vzájemném duelu v sezoně (1:1).

Darida jen mezi náhradníky

Vladimír Darida zůstal v utkání Herthy ve Stuttgartu mezi náhradníky. Domácí vedli od závěru první půle, mužstvu z hlavního města v 82. minutě zařídil bod první brankou v nejvyšší soutěži sedmnáctiletý obránce Luca Netz.

V dresu Augsburgu nastoupil proti Lipsku po více než dvou měsících a teprve potřetí v tomto ročníku obránce Marek Suchý. Do statistik utkání se zapsal žlutou kartou, kterou obdržel za faul na Williho Orbana přímo před domácí lavičkou, jež se dožadovala vyloučení českého hráče.

K prvnímu gólu pomohl Lipsku faul Reece Oxforda, po kterém rozhodčí nařídil penaltu. Rafal Gikiewicz sice pokus Daniho Olma zneškodnil, ale sudí nechal pokutový kop opakovat a napodruhé už domácí hráč uspěl. Krátce před koncem prvního poločasu navíc zvýšil na 2:0 Christopher Nkunku.

Augsburg s brankářem Tomášem Koubkem a záložníkem Janem Morávkem v rolích náhradníků snížil v 77. minutě, kdy se z penalty trefil Daniel Caligiuri, ale více už stihnout nedokázal.

Německá fotbalová liga - 21. kolo:

Lipsko - Augsburg 2:1 (38. Olmo z pen., 43. Nkunku - 77. Caligiuri z pen.), Brémy - Freiburg 0:0, Dortmund - Hoffenheim 2:2 (24. Sancho, 81. Haaland - 31. Dabbur, 51. Bebou), Leverkusen - Mohuč 2:2 (14. Alario, 84. Schick - 89. Glatzel, 90.+2 Stöger), Stuttgart - Hertha Berlín 1:1 (45.+2 Kalajdzic - 82. Netz), Eintracht Frankfurt - Kolín nad Rýnem 2:0 (57. Silva, 79. N'Dicka), Bayern Mnichov - Bielefeld 3:3 (48. Lewandowski, 57. Tolisso, 70. Davies - 9. Vlap, 37. Pieper, 49. Gebauer).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články